Barion Pixel A tökéletes smink 4 alapterméke – Coloré

A tökéletes smink 4 alapterméke

2022. 06. 21.

A legtöbb nő életében a napi rutin része a sminkelés, amely önbizalmat ad számukra, ezért sem mindegy, hogy milyen termékeket tesznek a sminktáskájukba.

A smink elkészítése mindenkinek különböző időt vesz igénybe és mindenkinek más dolgokra van szüksége a makulátlan külső eléréséhez, ám 4 terméknek kötelezően ott kell lennie a sminkelni imádó hölgyek neszeszerében. Ezek ugyanis nemcsak a smink tartósságát, hanem üdeségét és tökéletessé tételét is segítik.

Smink
Forrás: Northfoto

Alapozó

Nem hiába hívják alapozónak, hiszen ez ad alapot az egész sminknek. Egységesíti a bőrt, elfedi a hibákat és ápolt hatást kelt a bőrön. Azonban nem mindegy, milyen típusú és állagú alapozót teszünk a sminktáskánkba. A zsíros bőr mattító és könnyű fedést igényel, míg a száraz bőrtípus inkább krémes és enyhe alapozót. Mindig igyekezzünk a bőrünk árnyalatától egy fokkal sötétebb alapozót választani, amitől élettel telibb és frissebb kinézetűek leszünk.

Highlighter

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb sminkterméke, amellyel ívesebbé és lágyabbá tehetjük az arcunk bizonyos részeit. A smink utolsó fázisaként érdemes használni, méghozzá az arccsonton, az állon, az ajkak fölött és az orron.

Smink
Forrás: Northfoto

Korrektor

Sokan egy kalap alá veszik az alapozóval, pedig teljesen más funkciót tölt be a smink elkészítése során. A szemek alatti karikákat, és az arc bizonyos részeinek feltöltésére szokás használni, amely önmagában is hasznos. Kis mennyiségben vigyük fel, még pedig ütögető mozdulatokkal, hogy egyenletes és láthatatlan hatása legyen. Egy-egy pattanásra, bőrhibára is tökéletes S.O.S. termék.

Ajakápoló

Rúzs helyett inkább egy zsíros, gazdag összetevőkben gazdag ajakápoló legyen a sminktáskánk 4. alapterméke, hiszen segít hidratálni és simává tenni az ajkak bőrét. A smink befejezésének legtökéletesebb terméke.

Maszkszerű hatást kelt az alapozó a bőrön, ha így viszed fel

Mindannyian átéltük már azt a kellemetlenséget, amikor az alapozó felvitele után a tükörbe néztünk, a végeredmény pedig vakolatszerű hatást lett. A kérdés az, hogy ez biztosan csak a termék hibája? Marisa Garshick, okleveles bőrgyógyász szerint nem feltétlenül. Persze, előfordulhat, ám nagyon sokszor a bőr nem megfelelő állapota felelős a jelenségért. Lori Taylor Davis és Nick Lujan sminkesek egyetértenek ezzel, az alábbiakban pedig elmondják, mit tehetünk az alapozó tartósságáért. Ha szeretnél többet tudni erről, akkor olvasd el a cikkünket!