Barion Pixel Pink minden mennyiségben, avagy így sminkelj 2022 divatszínével – Coloré

Pink minden mennyiségben, avagy így sminkelj 2022 divatszínével

2022. 02. 18.

Amíg világ a világ, a pink árnyalatnak rengeteg rajongója lesz, akik idén különösen örülhetnek, hiszen 2022 gyönyörű divatszíneket hoz magával, beleértve a pinket is.

A pink eleven és magas fényerejű tónusai egyaránt meghatározzák az idei évet. A Pantone megnevezései alapján olyan árnyalatokkal bővült a divatvilág színskálája, mint a púderes Gossamer Pink, vagy a messziről szemet szúró Bubblegum, aminek tényleg a legtalálóbb meghatározása a rágógumi-rózsaszín. Valamivel visszafogottabb, lágyabb a Coral Rose, mely a tavaszi tearózsák egyik legüdébb árnyalatát idézi meg, míg a Potpourri egy könnyed, gondtalan, friss pasztelltónus.

Variációk pink sminkre

Ennek apropóján összegyűjtöttük a három kedvenc sminkvideónkat, amelyek között mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzolót a visszafogott, lágy variációtól kezdve a kicsit vagányabbon át az egészen extrém csillogó bubblegum-pinkig.

Visszafogott pink smink, nem csak Valentin-napra

Christen Dominique sminkes youtuber csatornáját régóta követjük, mivel mindig olyan ötlettel jelentkezik, amit akkor is elkészíthetünk magunknak, ha nem vagyunk profi sminkecsetforgatók. A visszafogott pink sminkjéhez elsőként szemöldökceruzával és szemöldökgéllel tökéletesítette szemöldökét, illetve hidratáló maszkot kent szájára a kiszáradás ellen, és már előre begöndörítette szempilláit. A primert, vagyis a sminkalapot csak ezt követően vitte fel az arcbőrére. Következő lépésben egy réteg szempillaspirált használt, mintegy előkészítve ezzel a szempillákat a műszempillákra. (Ez a lépés opcionális, ha nem vagyunk hívei a műszempillának, enélkül is elkészíthetjük a sminket.) Majd egy leheletnyi barackszínű highlighter került az arccsontja fölé és a szemöldök két végébe. Jöhet az alapozó és a korrektor, amitől a bőr egységes és matt lesz. (A szeme környékére – illetve a szemhéjára – csak utóbbiból vitt fel a sminkes.)

Ezután egy halvány pink árnyalatot vitt fel a szemhéjra és a szempillák alsó tövébe, míg az alsó vízvonalat egy visszafogott szilva árnyalattal hangsúlyozta. A szemhéj belső egyharmadára és az alsó vízvonalra egy szintén visszafogott, krémfehér szemhéjpúdert kent, a szemhéj külső harmadába pedig egy fokkal sötétebb pinket. Az a lényeg, hogy jól dolgozzuk össze a színeket, illetve, hogy a sötétebb pink árnyalatból kerüljön az alsó szempillák tövébe is, ami még harmonikusabbá teszi az összképet. Végül, a felső szempillák tövébe egy sokkal sötétebb burgundi színárnyalatot csempészett, de csak egészen vékonyan. Következő lépésben felhelyezte a műszempillát, és az alsó szempilláit is szempillaspirállal hangsúlyozta. A végére hagyta a kontúrozást, a csillámos púdert, a bronzosítót és a pirosítót: kontúrt a homlokára, az arccsontjára és az orrára vitt fel, a videóban pontosan látszik, hogyan. Az ajkaihoz elsőként lágy kontúrvonalat rajzolt egy nude árnyalatú szájkontúr ceruzával, majd a sminket megkoronázta egy halvány pink folyékony rúzzsal.

Bubblegum pink smink

Angela Bright szintén nagy kedvencünk, ezúttal egy imádni való pink sminket készített. Elsőként szemhéjalapozót kent a szemhéjára, majd egy halványabb bubblegum árnyalatú szemfestéket kent a felső szemzugba. Egy lágyabb – már-már barack – színnel eldolgozta kicsit a pinket, hogy ne keltsen olyan hatást, mintha elrontották volna a sminket. Ezután egy csillámos pink színt vitt fel a mozgó szemhéjra, ugyancsak összedolgozva az éleket a pink tónussal. A szemhéj külső harmadára egy burgundi színt választott.

Az arcára elsőként hialuronos primert kent, majd folyékony highlightert az arccsontjára, és szintén folyékony alapozót a bőr teljes felületére. Ezt követően kontúrt és korrektort használt, és mattító púderrel fixálta a sminket. Pirosítónak egy jóval halványabb, barackszínt választott. (A pirosítót sminkszivaccsal dolgozta el.) Az alsó szempillák tövébe szintén egy sötétebb árnyalat került, majd erre egy halványabb. (Célszerű itt is ugyanazokat az árnyalatokat használni, mint a szemhéjon a harmonikus összhatásért.) A belső szemzugba egy leheletnyi csillámot tett, amit aztán felfelé mutató irányba eldolgozott, míg a felső szempillákat fekete szemhéjtussal hangsúlyozta. Az alsó és felső szempilláira először egy réteg szempillafestéket kent, majd erre helyezte fel a műszempillát. Végül az ajkaira nude árnyalatú folyékony rúzs került.

Vadítóan csillámos pink smink

Kathryn Bedell sminkjével azoknak kedveskedik, akik szeretnék felhívni magukra a figyelmet egy igazán extrém, csillámos pink sminkkel. (Extrém a szó jó értelmében.) A sminkes elsőként primert vitt fel a bőrére, majd megformázta a szemöldökét. Ezt követően folyékony korrektort dolgozott el közvetlenül a szemöldöke felett és alatt, illetve ezt használta szemhéjalapozóként is. (A korrektort ecsettel dolgozta el.) Ezután egy sötétebb vöröses pink árnyalatú szemfestéket kent a felső szemzugba, majd ugyanerre a területre egy mélybarna festéket is felvitt. (Természetesen összedolgozta az árnyalatokat.)

Következőként korrektort kent a mozgó szemhéjra, sminkfixáló porral fixálta, hogy ne mozduljon el, majd a szemhéj külső részére ismét mélybarna, majd erre vöröses pink szemfesték került. (A sminkes folyamatosan váltogatja a sminkecseteket, ezért mindenképp célszerű megnézni a videót, hogy pontos képet kapjunk az elkészítés menetéről.) Ezután folyékony szemhéjpúdert kent a mozgó szemhéjra, begöndörítette a szempilláit, majd műszempillát helyezett fel. Az arcára folyékony alapozót tett, amit szintén ecsettel dolgozott el. Majd következett a kontúr és újabb réteg korrektor, amiket már szivaccsal dolgozott a bőrébe. Sminkfixáló porral fixálta a sminket, amihez szintén szivacsot használt. Természetesen a bronzosító sem maradhatott ki, ezt az arccsontjára és a homlokára tette. Az alsó szempillák tövét a vöröses pink szemhéjpúderrel hangsúlyozta, végül egy réteg szempillaspirált vitt fel szintén az alsó szempillákra. Ami az arcát illeti, az utolsó lépés a highlighter felvitele volt. Az ajkait előbb kihúzta egy nude árnyalatú ajakkontúr ceruzával, majd egy nude árnyalatú folyékony rúzst kent rá.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix