Barion Pixel 4+1 dolog a sminkelésben, amit ne kövess el 40 felett – Coloré

4+1 dolog a sminkelésben, amit ne kövess el 40 felett

2022. 01. 29.

A sminkelés remek eszköz a hibák elfedésének, a pozitívumok kiemelésének, de akár a látszólagos korunkat is befolyásolhatjuk vele.

A tinédzser lányok imádják, amikor végre lehetőséget és engedélyt kapnak arra, hogy sminkelhessék magukat.

Sminkbaki
Forrás: Unsplash

A make up azonnal pár évvel idősebbnek is láttatja őket. Egy érettebb nő azonban már nem feltétlenül szeretne többnek kinézni, mint amennyi. Sőt, ha lehetséges, inkább letagadnánk pár évet. A jól megkreált smink és a trendek megfelelő ismerete segítségünkre lehet abban, hogy üdének és fiatalnak nézzünk ki, még akár egy átmulatott vagy átdolgozott éjszaka után is.

Ám bizonyos sminktrendek kifejezetten öregítik megjelenésünket. Nézzük, milyen sminkelési technikákat nem árt kikerülni 40 felett, ha nem akarunk még pár évet magunkra pakolni!

1. Túl sok púder

A porpúder ugyan elfedi a hibákat, de túl vastagon felvíve meg is változtatja a bőr üdeségét, beül a ráncokba és idősebbnek látszunk tőle. Alkalmazzunk színtelen fixáló púdert, vagy teljesen kerüljük. A hétköznapokban nem szükséges az ilyen erős fedés.

2. Túl sok highlighter

Kétségkívül virágkorát éli ez a trend, de sokaknál csak szélesebb arcot eredményez és ez nem is feltétlenül fiatalos. Ha pedig csillogó lesz tőle az arc, akkor a bőrhibák is jobban láthatóak.

3. Túl erős és sötét rúzs

A száj hangsúlyozása afféle flört a sminkkel, ám a rosszul megválasztott árnyalattal az ellenkező hatást érjük el. Ha nem akarsz Miranda Priestly lenni, kerüld a szigorú hatást eredményező sötét tónusokat!

Sminkbakik
Forrás: Unsplash

4. Túlzásba vitt csillámok

Buliba ugyan tökéletesek, ám egy bizonyos kor után hagyjuk meg inkább a fiatalok számára, hiszen elképesztően kiemeli a ráncokat .

+1: Matt rúzs kontúrral

Valóban a végzet asszonya leszel tőle, némi döggel fűszerezve, de a hangsúly inkább az asszonyon van. Bármennyire is szexi, vékonyítja a szádat ez a kombináció, és 40 helyett 50-nek is kinézhetsz ezzel a sminkelési technikával.

Forrás: elle.com