Barion Pixel A plus size blogger büszke telt idomaira, és bátran meg is mutatja – Coloré

A plus size blogger büszke telt idomaira, és bátran meg is mutatja

2022. 07. 08.

A nőiesség és a stílus egyáltalán nem súly vagy testalkat kérdése. A plus size blogger megmutatja, hogy lehet gömbölyded idomokkal is igazán szexin, divatosan öltözködni.

15 éves korában a londoni Lauren-Nicole Coppin Campbell még álmodni sem mert arról, hogy 23 éves korára a londoni Cosmopolitan divatbloggere és divatújságírója, valamint a New Look márka nagykövete lesz, akit több mint 52 ezren követnek Instagramon.

A testpozitivitás nagykövete a plus size blogger

Népszerű Instagram-oldalán gyönyörű outfitekben pózol és stílustippeket ad molett nőknek, miközben népszerűsíti az önszeretethez és -gondoskodáshoz való egészséges hozzáállást, amely szerinte a mentális és fizikai egészségre épül. A plus size divat szélesebb körű elterjedéséért kampányol, továbbá arra biztatja a nőket, hogy olyan ruhákat viseljenek, amikben komfortosan érzik magukat.

Plus Size Blogger Kékben és Pöttyösben
A plus size blogger a testpozitivitás nagykövetének vallja magát (Kép forrása: Instagram/laurennicolefk)

A plus size divat évtizedekig egész egyszerűen nem létezett. A molett nők lépten-nyomon olyan üzenetekbe botlottak a fast fashion márkák, fényes magazinok és televíziós műsorok „jóvoltából”, hogy nem viselhetnek bizonyos színeket, mintákat, szöveteket és stílusokat, mert azok nem „nekik valók” – ehelyett sötétebb árnyalatokba és kevésbé feltűnő mintákba kellene öltözniük, hogy még véletlenül se hívják fel magukra a figyelmet.

Lauren-Nicole szerint bár országukban gyakran szitál az eső, az öltözködési stílusnak mégsem kellene szürkének lennie.

Ahogy fogalmaz, a plus size nők általában sötét színeket, semleges tónusokat választanak, és előszeretettel öltöznek teljesen feketébe, noha szívesen bújnának élénkebb árnyalatú, feszülős ruhákba, amelyekben jól érzik magukat és amelyek feldobják a hangulatukat.

„Több színt és vidám sziluetteket akarunk látni, ugyanazokat a dolgokat, amelyeket a kisebb méretekkel rendelkező nők viselnek.”

Plus Size Blogger Sárgában
A plus size blogger megmutatja, hogy lehet gömbölyded idomokkal is igazán szexin, divatosan öltözködni (Kép forrása: Instagram/laurennicolefk)

„Nem szabadna ekkora különbségnek lennie aközött, hogy mi kapható vékony és molett testalkatra.”

Azoknak a plus-size nőknek, akik szeretnék felfedezni a divatot, de nem tudják, hol kezdjék, Lauren azt tanácsolja, hogy „ bátran viseljenek olyan ruhákat, amikben jól érzik magukat”.

Felejtsenek el mindent, amit arról hallottak, hogy kerüljék a vízszintes csíkokat és feltűnő mintákat, válasszanak csak feketét vagy minél semlegesebb színeket.

Engedjék el ezeket, és viseljenek olyan holmikat, amikben jól érzik magukat. (Természetesen akkor is, ha az egy fekete darab, egy kis fekete ruha vagy bármilyen fekete ruhanemű.) Felejtsék el a trendeket, és az idejétmúlt eszméket arról, hogy hogyan „kellene” öltözködniük.

Plus Size Blogger Színesben
A plus size blogger legfontosabb tanácsa a molett nőknek, hogy adják önmagukat (Kép forrása: Instagram/laurennicolefk)

„Attól a pillanattól fogva, hogy jól és magabiztosnak érzik magukat a bőrükben, illetve a ruhában, amit viselnek, mondjon bárki bármit, az egyáltalán nem számít majd.”

„Mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak napjai, amikor nem tudjuk a legjobb formánkat nyújtani.”

Plus Size Blogger Nyáron
Nagyon egyedi a plus size blogger stílusa (Kép forrása: Instagram/laurennicolefk)

A közösségi médiában elterjedt testpozitivitás-mozgalom arra ösztönzi az embereket, hogy mindentől függetlenül, minden egyes nap szeressék és ünnepeljék önmagukat, ez azonban komoly önértékelési problémákhoz vezethet, mivel sokan úgy érzik, kudarcot vallanak, ha képtelenek elfogadni testük bizonyos részét.

Annak ellenére, hogy tinédzserkora óta modellkedik, és van egy Instagram-oldala tele lenyűgöző fotókkal, hihetetlen ruhákkal, Lauren-Nicolenek továbbra is vannak olyan napjai, amikor kevésbé érzi magát magabiztosnak.

Plus Size Blogger Neonszínekben
Kép forrása: Instagram/laurennicolefk

„Tudom, milyen érzés úgy felnőni, hogy számkivetett vagy és rondának érzed magad” – mondta.

„[Számomra a testpozitivitás] nem azt jelenti, hogy mindig és mindenkor szeretem testem minden egyes porcikáját, sokkal inkább azt, hogy elfogadom azt, ahol éppen tartok.” A plus size blogger elmondása szerint nagy segítséget jelent számára a meditáció, illetve az, hogy ignorálja a kommentek olvasását a közösségi oldalon.

50 feletti stílusikonok, akiket mindenképp kövess be Instagramon

Nem állítjuk, hogy az 50 feletti stílusikonok egyáltalán nem kapnak figyelmet a divatvilágban, de hogy nem eleget, az egészen biztos. Összeállításunk szereplői egyenesen szétzúzzák az olyan tévhiteket, miszerint a nők egy bizonyos kor felett már nem relevánsak a divat szempontjából.

Borítókép forrása: Instagram/laurennicolefk