Hogy viseld az inget és a blúzt, hogy karcsúbbnak tűnjön a derekad?

2021. 09. 22.

Az oversize ingek és blúzok hihetetlenül divatosak lettek az elmúlt szezonokban, sokan mégis ódzkodnak viselésüktől, mivel a lágy esésű anyagok gyakran nem úgy mutatnak viselőjükön, ahogyan azt ők szeretnék. Megint mások pedig egyszerűen betűrik őket a nadrágba, pedig a lehetőségek tárháza ezzel még koránt sincs kiaknázva.

Az ok, amiért a nők gyakran inkább csak távolból szemlélik a lezser ingeket roppant egyszerű: ezek a ruhadarabok gyakran zsákszerűnek tűnhetnek, elrejtik a derekat ahelyett, hogy kihangsúlyoznák a nőies alakot. Aki pedig stílusbakit lő, és esetleg nem a megfelelő darabokkal kombinálja, az valóban így is járhat. Néhány apró trükkel azonban könnyedén előnyödre fordíthatod a helyzetet.

Így viseld az inget és blúzt, hogy karcsúbbnak tűnjön a derekad

Ahogy fentebb már említettük, a betűrt ing a derékra irányítja a figyelmet, és optikailag vékonyítja az alakod, csakhogy a paletta ennél jóval szélesebb, vagyis a bevett praktikák mellett időnként érdemes kipróbálni néhány újdonságot, hiszen ezzel felfrissítheted a megjelenésed.

A cikkünkbe csempészett videós stílustippeket a selyemből készült ingek esetén alkalmazhatod a legkönnyebben, mivel az anyag kellően rugalmas, jól nyújtható, tartja a formáját, vagyis pillantok alatt betűrhető, összecsomózható, méghozzá gyűrődés nélkül.

Az első praktikánál úgy tűnik, mintha a youtuber csak simán betűrné félig összegombolt ingét, de valójában belebújtatja a nadrág akasztójába, a kilógó ‘füleket’ pedig egyszerűen betűri a nadrágba.

Talán furán hangzik, de az is működhet, ha egyszerűen fordítva veszed fel az inget, majd hátul a szokásos módon megcsomózod. Ettől máris sokkal frissebb, izgalmasabb hatást kelt az outfited.

Ha pedig biztosra mennél, dobd fel szettedet egy övvel, így egyrészt még sikkesebb lehetsz, másrészt attól sem kell tartanod, hogy a blúz esetleg elmozdul a nap folyamán. (Az öves megoldás egyébként önmagában is működik.)

Apropó csomózás: ezen egyszerű praktikával szintén feldobhatod a stílusodat, de a jól megszokott kötésen kívül kipróbálhatsz újabbakat is. Az általunk választott videók mindegyikében találsz példát csomózásra, amelyek elkészítése csupán pár másodpercet vesz igénybe.

A kedvencünket a fenti videóban találod, ezt a trükköt a Fashion Weeken leste el a stylist, és lényegében nem csinál mást, minthogy csak az egyik oldalt csomózza meg az inget, a másikat lógva hagyja. Az összkép azonban nagyon stílusos és vagány.

Mostanra bizonyára számodra is világossá vált, hogy mindössze pár turpisság kell csupán ahhoz, hogy teljesen új megjelenést varázsolj magadnak egy egyszerű szaténingből.

Az inges trükköket természetesen bármilyen nadrággal, szoknyával megpróbálhatod, csak aztán ne lepődj meg, ha minden szempár a tökéletes megjelenésedre szegeződik!

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix