Barion Pixel Könnyed blúzok, amiket ősszel is viselhetsz – Coloré

Könnyed blúzok, amiket ősszel is viselhetsz

2021. 09. 10.

A blúzok térhódítása a női divatirányzatokban az ötvenes években kezdődött, és egészen a nyolcvanas évekig annak meghatározó darabjait képezték.

Az elmúlt években aztán – a retró irányzatoknak köszönhetően – ismét visszatértek, méghozzá igen széles választékban: az üzletekben mindenki kedvére válogathat a fodros, puffos ujjú, masnis kreációkból, amelyek egyszerre kölcsönöznek bájos és trendi megjelenést viselőjüknek. A blúzok többsége ráadásul könnyedén párosítható elegáns nadrágokkal, csinos szoknyákkal, de akár farmerrel is.

Mivel lassacskán hűvösebbre fordul az idő, így ismét előkerülnek a könnyed blézerek, kötött kardigánok, na és persze a nőiesen vagány, bőrhatású dzsekik, amelyek mind nagyszerűen mutatnak az alábbi vékonyabb blúzokkal.

Könnyed, elegáns blúzok, amiket ősszel is viselhetsz

A romantikus darabok nem csupán a nyári, de az őszi divatnak is meghatározó elemei lesznek: felbukkannak a húzott ujjak, a fodrok és a masnik is. Bár a legtöbb fazon alapvetően elegánsnak számít, megfelelő darabokkal kombinálva jól mutatnak egy farmeres szettben is.

Felso 1
Shutterstock/Puzzlepix

A puffos ujjú blúz jól kombinálható, és tökéletesen megállja a helyét úgy utcai, mint irodai viseletként. A Mohitoban beszerezhetsz egy, a fentihez hasonló felsőt 2595 forintért a márka üzleteiben, vagy online.

Felso 2
Shutterstock/Puzzlepix

A túlméretezett masnik ugyancsak velünk maradnak ősszel, a Bonprixben pedig már 5799 forintért a tiéd lehet.

Felso 3
Shutterstock/Puzzlepix

A hatalmas gallérok már önmagukban magukra irányítják a tekinteteket: a Mango darabjához például elég egy mutatós táska és egy jól szabott nadrág, az ára pedig 9995 forint.

Felso 4
Shutterstock/Puzzlepix

Az oversize ing egyaránt tökéletes választás nadrágokhoz és szoknyákhoz. 3595 forintért megtalálod a Reserved üzleteiben.

Felso 5
Shutterstock/Puzzlepix

A mintás ingek igazán látványosak, és bármilyen szettet feldobnak. A Sinsayben 2195 forintért elérhető egy hasonló darab.

Felso 6
Shutterstock/Puzzlepix

A virágmintának sem kell búcsút intenünk, a Reserved romantikus darabját 6995 forintért megveheted.

Felso 10
Shutterstock/Puzzlepix

A mutatós fodrok még a legegyszerűbb darabot is feldobják, mintájával és romantikus kialakításával pedig az őszi ruhatár egyik alapdarabja lehet. A H&M felsőjét 3995 forintért vásárolhatod meg.

könyned felső
Shutterstock/Puzzlepix

A párducminta szintén az ősz egyik nagy slágere, ami egy fekete nadrággal vagy szoknyával akár irodai viseletnek is jó választás. A H&M darabját 6495 forintért megtalálod a márka webáruházában.

könyned blúz
Shutterstock/Puzzlepix

A cikkben szereplő fotók forrása: Shutterstock/Puzzlepix