Barion Pixel Hódít a matchy-matchy – 10 összeöltözős szett a nagyvilágból – Coloré

Hódít a matchy-matchy – 10 összeöltözős szett a nagyvilágból

2021. 08. 30.

Noha a divat iránt érzékenyebbek a kilencvenes-kétezres években inkább megmosolyogták, napjainkban mégis reneszánszát éli a matchy-matchy öltözködés.

A matchy-matchy kifejezés alatt azt értjük, amikor valaki túlzottan ragaszkodik az azonos színű, mintájú, fazonú ruhadarabokhoz. Érthetjük ezt egy szetten belül, ha egy adott mintázatú felsőrészt például azonos alsórésszel kombinálunk, de gyakran előfordul, hogy a delikvensnek – véletlenül vagy készakarva –  ugyanúgy sikerül felöltöznie, mint valamelyik családtagja. A 2010-es években újra divatba jött irányzat a sztárvilág körében is hódít, lássuk, milyen formában! 

Vilmos herceg és Katalin hercegné

Az angol trón várományosa és felesége 2011-ben mondták ki egymásnak a boldogító igent. Az azóta eltelt időszakban Katalin hercegné a szigetország egyik legkedveltebb figurája lett, népszerűségének egyik alapja éppen letisztult, elegáns, fenntartható öltözködési stílusa. A hercegi pár outfitjei között mindig tökéletes az összhang, néha pedig előfordul, hogy teljesen megegyező öltözetben jelennek meg. Az alábbi fotón a Howth Cliff dombon láthatóak 2020-as látogatásuk során, Írországban. 

Kate Middleton Vilmos Herceg Matchy Matchy Instagram
Katalin és Vilmos Írországban tett látogatásuk soránKép forrása: Instagram/@dukeandduchessofcambridge

Victoria és David Beckham

A futball brit hercege és az egykori Posh Spice sem veti meg a matchy-matchy öltözködést. Bizony, David és Victoria Beckham gyakran élnek ezzel a lehetőséggel, hogy a ruházat által is kifejezzék összetartozásukat. Mivel mindketten kiváló fizikumnak örvendenek, nem jelent kihívást az összeillő ruhadarabok kiválasztása: Beckhaméknek lényegében minden jól áll. 

Beckham Leather
David és Victoria Beckham 1999-ben, a Tommy Hilfiger partin, LondonbanKép forrása: Northfoto

Beyoncé és Blue Ivy

Nemcsak a szerelmespárok kiváltsága a matchy-matchy, hanem anyák és gyermekeik is előszeretettel élnek ezzel a lehetőséggel. Az amerikai énekesnő Beyoncé, és legidősebb gyermeke, a kilencéves Blue Ivy, gyakran öltöznek összeillő ruhákba. Mi tagadás, mindkettejüknek kiváló ízlése van! 

Beyonce Blue Ivy Matchy Matchy Instagram
Beyoncé és Blue Ivy CarterKép forrása: Instagram/ @blueivy.carter

Kylie Jenner és Stormi Webster

Hasonló a helyzet Kylie Jenner és kislánya, a mindössze kétéves Stormi Webster esetében is. Kylie, és mini-énje a 2020-as karácsonyt ebben a piros bőr összeállításban töltötték, ám nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor összeöltöztek. A modell egyébként a napokban jelentette be, hogy Stormi mellé kistestvér érkezik a családba, abban pedig biztosak lehetünk, hogy az apróság is igazi divatguru lesz édesanyja mellett. 

Kylie Jenner Stormi Webtser Matchy Matchy
Kylie Jenner és lánya, Stormi tavaly karácsonykorKép forrása: Instagram / @kyliejenner

Charlotte York és lánya, Lily

Nem csak a való életben, hanem a filmvásznon is gyakran öltöztetik össze az anya-lánya párosokat. Napjainkban forog a Szex és New York sorozat And just like that című folytatása, és a szemfüles fotósoknak köszönhetően néhány kép már napvilágot látott a főszereplőkről. Az alábbi képen a Charlotte Yorkot alakító Kristin Davis látható örökbefogadott lányával, az immár felnőtt Lilyvel, akit Cathy Ang formál meg a filmvásznon. Őszintén várjuk a sorozat folytatását, ha nem is feltétlenül a történetszál, inkább az ikonikus ruhák miatt! 

Charlotte York Lily Instagram Matchy Matchy
Kristin Davis és Cathy Ang a forgatásonKép forrása: Instagram / @sexandthecity2021newyork

Samantha Jones és Miley Cyrus

Klasszikus jelenet, amikor a Szex és New York második filmjében a Kim Cattrall által megformált Samantha Jones ugyanabban a ruhában tündököl a vörös szőnyegen, mint az évtizedekkel fiatalabb Miley Cyrus. Az effajta divatkatasztrófák gyakrabban előfordulnak a való életben, mint gondolnánk, a filmben viszont Samantha villámgyors helyzetfelismerésének köszönhetően a két díva inkább a közös fotók, semmint a cicaharc mellett döntött. 

Kim Kardashian és családja

Az épp válófélben lévő Kardashian-West família egészen új szintre emelte a matchy-matchy öltözködést. Az anya-lánya páros helyett esetükben gyakran a teljes család azonos ruhákban pompázik, ugyanakkor hozzá kell tennünk, hogy Kardashian Instagram fiókján ez az utolsó közös kép az egységes öltözetű családról. 

Kim Kardashian Matchy Matchy Instagram
Az utolsó közös kép a Kardashian-West családrólKép forrása: Instagram / @kimkardashian

Kardashianék egyébként imádják a Halloweent, minden évben igyekeznek olyan ötletekkel előrukkolni, amellyel a család apraja-nagyja örömmel vesz részt a cukorvadászaton. Tavaly például a nagy sikerű Netflix sorozat, a Tiger King tigriseinek csíkjaiban pompázott a népes família. 

Kim Kardashian Matchy Matchy Instagram Halloween
A Kardashian klán apraja-nagyja 2020 októberében Kép forrása: Instagram / @kimkardashian

Mary Kate és Ashley Olsen

Hollywood ikerpárja, Mary Kate és Ashley Olsen gyermekkoruk óta élnek a reflektorfényben. Nem csak korai éveikre volt jellemző a matchy-matchy öltözködés: a testvérpár a mai napig szívesen jelenik meg ugyanabban a ruházatban, akár a vörös szőnyegen is. 

The Met Gala 2019 New York
Mary Kate és Ashley Olsen a 2019-es MET gálán Kép forrása: Northfoto

Molnár Andi és kutyusa

Természetesen a hazai ismertségek körében is dívik összeöltözni, akár a kutyusukkal is, különösképp egy olyan rendezvényen, ami a felelősségteljes állattartásra igyekszik felhívni a figyelmet. A táncos Molnár Andi és partnere, Málna az Instyle által szervezett #kutyávalavörösszőnyegen rendezvényen jelentek hasonló szerelésben idén júliusban. Noha Andi ruhája tökéletesen áll viselőjén, Málna csinos bundája ezúttal mindenképp viszi a prímet! 

Molnar Andi Vizsla Instagram
Molnár Andi és Málna az Instyle Magazin idei rendezvényénKép forrása: Instagram / @molnarandi12

Borítókép forrása: Northfoto