A királyi családok legelegánsabb női – 7 stílusikon a trón közeléből (1. rész)

2021. 08. 13.

A királyi családok hölgy tagjairól elmondható, hogy általában tudnak öltözködni, de az igazán jó stílusról és tökéletes eleganciáról mégis mindig Katalin hercegné jut eszünkbe, és nagyjából csak ő. De mi a helyzet a többi hercegnével és hercegnővel?

Noha Katalin cambridge-i hercegné számít napjainkban az egyik legstílusosabb és legelegánsabb királyi családtagnak, bőven akadnak még divatos hercegnők és hercegnék szerte a világon. Nézzük – a teljesség igénye nélkül –, kiknek az öltözködésére érdemes odafigyelni Svédországtól kezdve Thaiföldön és Jordánián át Bhutánig.

Katalin cambridge-i hercegné

Ha már Katalint emlegettük etalonként, lássuk, mi állhat az egykori Kate Middleton páratlan népszerűsége mögött. A média árgus szemekkel követi a brit királyi család tagjainak sorsát, rendszeresen betekintést kapunk a Windsor-ház világába, a hercegek és hercegnők életébe, s akár azt is figyelemmel követhetjük, hogy ki, mikor, milyen szettet visel a felső tízezer egyik vagy másik eseményén, vagy éppen a hétköznapokban. Talán azért vagyunk ennyire képben Katalin hercegné stílusával, a divat iránt érdeklődők valószínűleg könnyedén fel tudnák sorolni a leendő királyné gardróbjának legmeghatározóbb darabjait. Vilmos herceg feleségének stílusa kétségtelenül kifinomult, nem véletlenül végez évek óta rendszeresen előkelő helyen a különféle stílusmagazinok toplistáin.

Jó érzékkel vegyíti a hagyományos divatelemeket a trendi megoldásokkal, ráadásul nem tartja cikinek a ruházati áruházláncok, mint a H&M vagy a Zara olcsóbb darabjait sem, így az igényesen öltözködő nőknek és anyukáknak épp úgy példát tud mutatni, mint a fiatalabb generációnak.

Sandringham Church Christmas Day Service
Katalin hercegné kislányával, Saroltával, aki már maga is stílusikon. Kép forrása: Northfoto

Viktória svéd királyi hercegnő

Teljes nevén Victoria Ingrid Alice Désirée, XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné legidősebb gyermeke. Egy 1980-ban életbe lépett rendelet alapján ő a svéd trón örököse, addig ugyanis csak férfiágon lehetett trónt örökölni Svédországban. A 44 éves hercegnő eleganciáján kívül arról is híres, hogy nem kevesebb, mint 18 királyi csemetének a keresztanyja, a felsőbb körökben állítólag Európa Keresztanyjaként emlegetik. Akárcsak Katalin, ő is jó érzékkel találja meg mindig az egyensúlyt a klasszikus és modern között, így minden értelemben stílusosan fog trónra lépni.

Crown Princess Victoria 42nd Birthday Photo: Albert Nieboer / Netherlands Out / Point De Vue Out
Kedveli a mintás darabokat, 42. születésnapi partiján is egy virág- és állatmintás ruhát viselt. Kép forrása: Northfoto

Sirivannavari Nariratana thaiföldi hercegnő

A világ egyik leggazdagabb uralkodójaként számon tartott X. Ráma király egyetlen lányát elsősorban nem hercegnőként, inkább divattervezőként ismeri a világ. Ő királyi fensége saját, Sirivannavari nevű márkájával állandó résztvevője például a Párizsi Divathétnek, a Chanel és Dior divatbemutatókon pedig rendszerint az első sorból követi az eseményeket. Bangkoki divatháza nőknek és férfiaknak egyaránt készít egyedi darabokat, s az utóbbi időben a hercegnő az ékszertervezésben is kipróbálta magát. Kikapcsolódásképpen lovagol és tollaslabdázik, utóbbi sportágban még aranyérmet is szerzett egy nemzetközi megmérettetésen országának. 

Photocall Du Défilé De Mode Pap Printemps été 2020 "chanel" Au Grand Palais A Paris ***exclusive***
Talpig Chanelben, 2020-ban Párizsban. Kép forrása: Northfoto

Mozah bint Nasser Al Missned sheikha

A katari Hamad bin Khalifa al Thani sejk 62 éves feleségét sokan annyira befolyásos nőnek tartják, mint annak idején Jackie Kennedy-t. A Közel-Kelet meghatározó nőalakja, aki a jó ügyek érdekében együttműködik az ENSZ-szel és az UNESCO-val, könyveket ír és előadásokat tart. Emellett pedig rajong a divatért, nem véletlenül nevezte több divatújságíró a világ legelegánsabb hölgyének. Saját márkája van, a francia Le Tanneur tulajdonosa.  Szívesen hord Chanel, Jean Paul Gaultier, Hermes darabokat, ügyelve, hogy ezek megfeleljenek az arab világ követelményeinek.

State Banquet With The Emir Of The State Of Qatar
Fülöp herceggel Windsorban, 2010-ben. Kép forrása: Northfoto

Ránija jordán királyné

Kuvaitban született palesztin szülők gyermekeként, majd a Kairói Amerikai Egyetemen tanult, ahol üzleti diplomát szerzett, később a Citibanknál és az Apple-nél dolgozott Ammanban. 1993-ban találkozott későbbi férjével, az akkori herceggel, akivel még abban az évben összeházasodtak. Számos alapítvány és nemzetközi szervezet vezető tisztségviselője, elsődleges céljai közt tartja számon országa modernizálását és az életszínvonal növelését. Kiáll a nők és a gyermekek jogaiért, küzd a sztereotípiák ellen, céljai eléréséhez tudatosan használja a közösségi médiát. Az amerikai Forbes magazin már 2005-ben már a világ 81. legbefolyásosabb nőjeként ír róla, míg a Harper’s Bazaar a világ legszebb női között tartja számon.

Fashion For Relief Fashion Charity Gala In Cannes
Naomi Campbell-lel a cannes-i filmfesztivál egyik jótékonysági rendezvényén. Kép forrása: Northfoto

Letícia spanyol királyné

VI. Fülöp 48 éves felesége az első nem nemesi származású és 1879 óta az első, spanyol földön született spanyol királyné. Anyja ápolónő, apja újságíró volt, s a spanyol trónörökössel kötött házassága előtt ő maga is újságíróként dolgozott. Ő tudósította például a spanyolokat Washingtonból a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról, majd 2003-ban haditudósítóként Irakban is járt.

Az egyik legelegánsabb európai királynénak tartják, Spanyolországban valóságos divatikonná vált. Támogatja a spanyol dizájnerek munkáját, kedvenc tervezője Felipe Varela, emellett szívesen hordja Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Giorgio Armani vagy Yves Saint-Laurent kreációit. A luxusmárkák mellett gyakran választja a fast fashion láncok – például a Zara vagy a Mango – megfizethető darabjait. Házassága előtt szívesen hordott nadrágkosztümöket, ezeket időnként ma is előveszi. Kedveli a világos és semleges színeket, valamint a virágmintát.

Spanish Royals Attend A Reception For The National Day
Egy fogadáson a palotában. Kép forrása: Northfoto

Dzsecün Pema bhutáni királyné

Tíz évvel ezelőtt rekordot írt azzal, hogy 21 évesen ő lett a világ legfiatalabb királynéja. Mielőtt férjhez ment volna a bhutáni királyhoz, a londoni Regent’s College-ban nemzetközi kapcsolatokból diplomázott. Amellett, hogy okos, nagyon stílusos is: rendszerint színpompás, mintákkal gazdagított tradicionális öltözetben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

National Day Celebrations In Bhutan
Buhtán nemzeti ünnepén 2019 decemberében. Kép forrása: Northfoto

Ha szívesen olvasnál további stílusikonokról, kattints cikkünk 2. részére, amelyben holland, dán, monacói, valamint angol királyi gardróbokba lesünk be.

Forrás: Town&Country

Borítókép forrása: Northfoto