Barion Pixel A királyi családok legstílusosabb hölgyei (2. rész) – Coloré

A királyi családok legstílusosabb hölgyei (2. rész)

2021. 08. 19.

A királyi családok hölgy tagjairól elmondható, hogy általában tudnak öltözködni, de az igazán jó stílusról és tökéletes eleganciáról mégis mindig Katalin hercegné jut eszünkbe. Cikksorozatunk előző részében hét divatos nőt mutattunk be a trón közeléből, most pedig újabb öt stílusikon ruhatárába lesünk be.

Noha egyértelműen Katalin cambridge-i hercegné számít manapság etalonnak, ha eleganciáról van szó, bőven akadnak még stílusos királynék, hercegnők és hercegnék szerte a világon. Cikksorozatunk előző részében már bemutattunk hét stílusikont a királyi családok háza tájáról, most pedig öt újabb divatos előkelőséggel bővítettük a múltkori összeállításunkat. Lessünk be a királyi gardróbokba Hollandiától kezdve Dánián és Monacón át Angliáig!

Máxima holland királyné

A Buenos Airesben született királyi feleség végzettsége szerint közgazdász, 1996 és 2000 között New Yorkban, majd Brüsszelben dolgozott különböző bankoknál. Vilmos Sándor herceggel (azóta holland királlyal) 1999-ben találkozott Spanyolországban, majd három évvel később házasodtak össze Amszterdamban. A stílusáról is híres háromgyerekes királyné egyszerűen nem tud tévedni, ha öltözködésről van szó. Az elegáns kalapokat éppúgy tudja viselni, mint a fast fashion ruházati láncok darabjait, s a látványos minták és élénk színek sem állnak távol tőle. Előszeretettel hord például narancssárgát, különösen sportcuccait vásárolja Hollandia színének legkülönfélébb árnyalataiban.

Opening Of The Maximapark In The Leidsche Rijn In Utrecht
Mint minden holland, Máxima királyné is szívesen biciklizik. Kép forrása: Northfoto

Mária dán királyi hercegné

A dán trónörökös 49 éves felesége Ausztráliában született és a reklámszakmában dolgozott Sydneyben, egészen 2000-ig, mígnem a nyári olimpiai játékok alkalmával egy pubban összefutott Frigyes herceggel. Egyedi stílusát és eleganciáját számos magazin méltatta, ami nem csoda, hiszen a dán divat lelkes támogatójaként és a divatesemények buzgó résztvevőjeként imád stílusosan megjelenni.

King Harald And Queen Sonja Of Norway Celebrate Their 80th Birthdays Dinner At Opera House
Férjével, Frigyes koronaherceggel a norvég király 80 éves születésnapi vacsorája előtt, 2017-ben. Kép forrása: Northfoto

Charlene monacói hercegné

Zimbabweben született, és Charlene Wittstockként vált ismertté a neve, amikor dél-afrikai színekben úszott a sydney-i olimpiai játékokon. A versenyszerű úszással 2007-ben hagyott fel, akkor már jó pár éve ismerte későbbi férjét, a nála 20 évvel idősebb II. Albert monacói herceget. A néhai Grace Kelly 43 éves menye rendszeres látogatója a nagy sportrendezvényeknek és jótékonysági eseményeknek, ahol megjelenésével rendre elkápráztatja a médiát, és persze a résztvevőket. Gardróbjában szép számban megtalálhatóak a legnagyobb luxusmárkák darabjai, kedvencei közé tartozik többek közt az Armani, az Akris, a Dior vagy a Valentino.

2018 Princess Grace Gala Awards
Akárcsak egy hollywoodi sztár, a Princess Grace Awards gálán New Yorkban, 2018-ban. Kép forrása: Northfoto

Charlotte Casiraghi

A 35 éves Charlotte Casiraghi neve ugyancsak a Monacói Hercegséghez, vagyis a Grimaldi-házhoz köthető. Karolina monacói és hannoveri hercegnő, valamint Stefano Casiraghi olasz iparmágnás második gyermeke. A hercegnői címet nem használja, rangjánál büszkébb arra, hogy a Sorbonne-on filozófiából diplomázott. Anyai nagyapja az egykori III. Ranier herceg, nagyanyja Grace hercegnő, a fentebb már említett Grace Kelly, amerikai színésznő, így nem csoda, hogy a divat neki is a vérében van. Otthon érzi magát a divat világában, nemrégiben még néhány fotózást is bevállalt, többek közt a Gucci és az Yves Saint Laurent luxusmárkáknak. Férje Dimitri Rassam francia filmproducer, gyakran tűnnek fel együtt különféle társasági eseményeken az Egyesült Államoktól kezdve Londonon és Párizson át Monacóig.

Photocall Du Défilé De Mode Pret A Porter Automne Hiver 2020/2021 Saint Laurent A Paris
Egy tavalyi divatfotózáson Párizsban. Kép forrása: Northfoto

Zsófia wessexi grófné

II. Erzsébet királynő legfiatalabb fia, Eduárd wessexi gróf felesége. 1999-ben kötöttek házasságot, Zsófia ezt követően még három évig saját PR vállalkozását vezette. Férje mellett, a királyi család tagjaként, 2002 óta vesz részt nyilvános és hivatalos szerepléseken. A grófné és a királynő állítólag igen szoros kapcsolatban állnak, együtt szoktak lovagolni és mindketten érdeklődnek a hadtörténelem iránt. A hírek szerint Zsófia a királynő menyei közül az egyetlen, akivel megszakítás nélküli jó kapcsolatot tudott fenntartani. A régebbi fotókat nézegetve feltűnhet, hogy a grófné eleinte közel sem volt ennyire magabiztos öltözködés terén, mint ma, nem mindig találta el, hogy milyen outfit a legelőnyösebb számára. Az évtizedek során azonban hatalmas változáson ment át, kialakult az egyéni stílusa, amellyel mára bekerült a legelegánsabb előkelőségek sorába. Szívesen hord hangsúlyos kiegészítőket és ékszereket, és bátran kijelenthetjük, hogy sokkal jobban néz ki, mint 20 éve.

Royals Attend Royal Ascot Day 1
Katalin hercegnével a Royal Ascot lóverseny első napján, 2017-ben. Kép forrása: Northfoto

Forrás: Town&Country