Pliszírozott szoknya: a gardróbod kötelező darabja

2021. 04. 14.

A pliszírozott szoknyának a sportos, az elegáns és a szupernőies ruhatárakban is van helye.

Az Instagram divatgurui már évekkel ezelőtt felfedezték maguknak a hosszú, színes, pliszírozott szoknyákat, amik nem hajlandóak kimenni a divatból, és ez jól is van így, hiszen mindenkinek jól állnak, ha megfelelő darabokkal hordjuk.

A rakott az új trend

Régebben mini hosszúságban hódítottak a rakott szoknyák, manapság viszont nincs is trendibb, mint egy maxi- vagy egy midi változat. Fekete, fehér, pasztell-, neonszínű és mintás: a kínálat verhetetlen mostanában ezekből a szoknyákból, ráadásul mindegy, hogy milyen évszak van, bármikor felkaphatod ezeket.

Alkalmi öltözetnek kiváló, de egy szürke hétfőt is képes szebbé tenni, pláne, ha merészebb színben, vagy vidám mintával szerzed be. Ha inkább a monokróm összeállítások híve vagy, akkor is nyert ügyed van, hiszen hercegnői eleganciát kölcsönöz ez a viselet.

pliszírozott szoknya
Kép forrása: Instagram/theminimalistselection

Rettentő kényelmes az esése miatt, így, ha például egy pulóveres kombináció mellett döntesz, vagy egy laza pólót húzol hozzá, egész nap csinos lehetsz, közben egyáltalán nem feszengős a szetted.

szoknya
Kép forrása: Instagram/chicworkchick

Mivel kombináld?

Ha csak egyetlen pliszírozott szoknya van a ruhatáradban, akkor is tudod változatosan hordani, csak a megfelelő kiegészítőket kell megtalálnod.

  • Viseld fehér tornacipővel rohangálós hétköznapokon! Ilyenkor spagettipántos top vagy sima póló passzol hozzá a legjobban.
  • Tekerj a derekadra egy vastagabb derékövet, és máris jobban kihangsúlyoztad nőies alakodat. Mivel a pliszé szoknyák általában lefelé bővülnek, a derékövvel segítesz az alakod homokóra formáját előhozni.
  • Viseld garbóval, hogy elegáns hatást keltsen az outfited. A garbód, vagy testhezálló felsőd lehet teljesen egyforma színű a szoknyával, de lehet komplementer színű, vagy esetleg colorblockingot is alkalmazhatsz, tehát felveheted teljesen nem passzoló színű darabbal, például pirosat pinkkel, vagy sárgát lilával. Merész, de jól mutat. A legletisztultabb lookot úgy éred el, ha egyforma színű, vagy nagyon hasonló árnyalatú a felsőd és a szoknyád.
  • Ha pasztell színű szoknyát hordasz, ne viselj hozzá fekete felsőt, mert optikailag rövidít az alakodon.
  • Inkább a szoknya legyen mintás, ne a felsőd. Nem jó, ha elvonod a rakott anyagról a figyelmet a felsőd mintájával.
  • Dobj egy bőrdzsekit a pliszírozott szoknyás szettedre, és máris dögös lesz a visszafogottból.
  • Ha inggel veszed fel, kifejezetten üzleti is lehet a hatás, de nem túl szigorú, mint egy feszesebb szoknya.
pliszírozott szoknya
Kép forrása: Instagram/brandibautell

Borítókép forrása: Instagram