Barion Pixel A nyakpántos felső uralja az idei nyári divatot – Vissza 90-es évekbe – Coloré

A nyakpántos felső uralja az idei nyári divatot – Vissza 90-es évekbe

2022. 04. 18.

A nyakpántos felsők minden nyáron előkerülnek, ám ezúttal néhány izgalmas újítással is számolhatunk, melyek változatosabbá és nőiesebbé teszik a kínálatot.

A retró divat új korszakát éljük, ami jóval több annál, mint hogy a megbotránkoztatás jegyében bőrt villantunk: egy sokkal intuitívabb, átgondoltabb megközelítést hirdet, testünk ünneplésének tiszteletére. Ennek szellemében ismét hódít a 90-es években népszerű nyakpántos felső, amely mostanra ellepte az Insta-feedünket, hiszen a hőmérséklet emelkedésével a modellek és influenszerek is egyre szívesebben mutatnak merészebb outfiteket. Ki tudja, talán összeállításunkban te is megtalálod a kedvencedet! Annál is inkább, hiszen a 2022-es tavaszi/nyári divatot akár a testünknek írt szerelmes levélként is értelmezhetjük.

Outfit inspirációk nyakpántos felsővel

A koronavírus-járványnak köszönhetően a 2020-as év egyértelműen a kényelmes, szabadidős viseletek jegyében telt, most azonban végre úgy tűnik, hogy mindenki egyre bátrabb, és nem szívesen takarná el magát ismét tetőtől talpig. A nyakpántos felsőkben többek között az a nagyszerű, hogy egyaránt alkalmasak különféle érzéki és játékos sziluettek létrehozásához. És akkor még nem említettük azt az előnyét, hogy szépen kiemeli a dekoltázst, ezáltal odavonzza a tekintetet.

A nosztalgia ugyancsak szerepet játszik a nyakpántos felső visszatérésében, hiszen a 90-es és 2000-es évek egyik legmeghatározóbb darabjáról beszélünk. A retró népszerűsége nem véletlen, ha az elmúlt évek zűrzavarát vesszük: a tervezők – és a vásárlók – is inkább a múlthoz nyúlnak, mivel a jövő nagyon bizonytalannak, ijesztőnek és kiszámíthatatlannak tűnik. Abban viszont van valami megnyugtató, ha visszatekintünk valami biztosra és ismerősre – mint például a nyakpántos felsőre, amit igencsak változatosan viselhetsz:

Az éjszaka királynője lehetsz egy nyakpántos felső, elegánsan szabott blézer, testhezálló nadrág és magassarkú párosításával.

Ez az outfit a 70-es évek és Sarah Jessica Parker Támad a Mars! című filmbeli stílusának keresztezésére emlékeztet, hiszen egyszerre retró és futurisztikus: a sziluett a régi időket idézi, míg az anyagok és a színek a jövőt. Ideális választás bármilyen szórakozóhelyre.

Az élénk narancssárga árnyalat extrán menő 2022-ben, egy ilyen fazonú felsőben pedig biztos lehetsz benne, hogy minden szem rád szegeződik majd a tengerparton.

A következő darab igazán sokoldalú, éppen annyira passzol nadrághoz, mint szoknyához, utcai viselethez vagy egy romantikus vacsorához.

Az idei év excentrikus attitűdje játékos mintákban, extrém vibrálásban és játékos rétegekben nyilvánul meg. Ha bevállalós vagy, 2022-ben bátran viselhetsz egy hasonló fazont.

A retró mellett a szürrealizmus nyomai is felfedezhetők a legújabb trendekben, és még ha a munkahelyeden nem is viselhetsz egy hasonló nyakpántos felsőt, egy ilyen fazonú nadrággal párosítva elegáns outfitet kaphatsz.

Abszolút nem tilos aláöltözni a nyakpántos felsőnek, kicsit olyan ez, mint egy játék az arányokkal, az anyagokkal és a színekkel. Egy ingruhával és egy bakanccsal például nagyon sikkes hatást érhetsz el.

A teniszezőket idéző outfitek ugyancsak nagyon divatosak az idei szezonban, és azokat természetesen nem csupán a pályán viselheted.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix