Barion Pixel Catherine Zeta-Jones-tól Kate Winsletig: mérleg csillagjegyű sztárok legszebb összeállításai a vörös szőnyegen – Coloré

Catherine Zeta-Jones-tól Kate Winsletig: mérleg csillagjegyű sztárok legszebb összeállításai a vörös szőnyegen

2022. 10. 07.

Kecses, decens megjelenés és jókora hiúság jellemzi általában a mérleg csillagjegy szülötteit, s ha végignézünk a zodiákusba tartozó sztárok során – mint például Catherine Zeta-Jones, Serena Williams vagy Brie Larson – látható, hogy van némi igazság a horoszkóp leírásában…

Nehezen lehetne elmenni szó nélkül a mérleg csillagjegyű sztárok mellett: Catherine Zeta-Jones, Serena Williams, Brie Larson, Lena Headey és Kate Winslet egyértelműen szakmájuk legjobbjai. Nem elhanyagolható azonban, hogy amikor vörös szőnyeges megjelenésre kerül a sor, a mérlegek egyértelműen tarolnak megjelenésükkel, hiszen nem félnek a bevállalós megoldásoktól, ugyanakkor ezt minden alkalommal ízléses megjelenéssel igyekeznek ötvözni, hogy megtartsák a mérlegek számára oly fontos egyensúlyt. 

Catherine Zeta-Jones

A gyönyörű, wales-i származású színésznő szeptember 25-én ünnepelte 53. születésnapját, ám az alakját elnézve lehetetlen volna megsaccolni a korát. Catherine Zeta-Jones a Vogue vele készített videójában vallott az alábbi, Zuhair Murad által tervezett fekete szépségről, amelyet a 75. Golden Globe-gálán viselt 2018-ban. A színésznő elmondása szerint a ruha alatt egy fekete body ölelte körbe a testét: az alsóruházat egyébként fel volt sliccelve a csipő csontjáig, mélyen dekoltált míder mellrésze pedig látni engedte a színésznő kecses idomait. (A jóízlés határain belül, persze.) 

mérleg csillagjegyű sztárok, Catherine Zeta-Jones
Apósa, Kirk Douglas is odáig volt a mérleg csillagjegyű Catherine Zeta-Jones Zuhair Murad ruhájáért. Kép forrása: Northfoto

„Amikor meglátott az apósom (Kirk Douglas, Michael Douglas édesapja – a szerk.), majdnem kiestek a szemei – mindig flörtölt velem – és csak annyit mondott: ez a ruha káprázatos.” Az após és menye között egyébként legendásan jó volt a kapcsolat, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy aznap este Zeta-Jones kísérte fel apósát a színpadra, ahol az akkor 101 éves Douglast álló ovációval fogadta a plénum.

Ez az este nemcsak a ruha, hanem miatta is emlékezetes marad számomra

 – tette még hozzá a színésznő. 

Serena Williams

A nemrég visszavonult teniszcsillag is a mérleg csillagjegyű sztárok táborát erősíti. Williams nemcsak a pályán viselt emlékezetes outfiteket, (amelyeknek egyébként egytől egyig valamiféle többlet üzenete volt, így például az a „macskanő” ruha, amelyet kislánya születése után vett fel annak érdekében, nehogy trombózist kapjon a pályán, ám a ruháért végül nem elismerést, hanem büntetést kapott) hanem a vörös szőnyegen is. 

Nem volt ez másképp a két évvel ezelőtti Oscar-gálán sem, amikor nővérével, Venusszal együtt a saját történetüket feldolgozó Richard király című film apropóján részt vettek az eseményen. (A főszereplő, a mára páriává vált Will Smith egyébként meg is kapta a megérdemelt Oscar-díjat a filmben nyújtott alakításáért.) Nem kérdés viszont, hogy a két testvér közül egyértelműen Serena vitte el a pálmát pink színű Gucci estélyijében. A ruha lágy esése szinte légiessé tette Williams kisportolt alakját, a V-kivágású felsőrész fekete, gyöngyből készült virágai pedig rendkívül szexivé tették az összhatást. (A hozzá illő csipkekesztyűről nem is beszélve.) 

mérleg csillagjegyű sztárok, Serena Williams
A mérleg csillagjegyű sztárok közé tartozik Serena Williams is, aki Gucci ruhájában egyértelműen tarolt a 2020-as Oscar-gálán. Kép forrása: Northfoto

Brie Larson

Ugyan Marvel kapitányként robbant be globálisan a köztudatba, kár lenne elfelejteni, hogy Brie Larson több egyszerű szuperhősnél. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2016-ban megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat A szoba című drámában nyújtott alakításáért. Larson egyébként nemcsak a filmvásznon, hanem a vörös szőnyegen is tarolt aznap este, hiszen királykék színű Gucci estélyije tökéletes passzolt a méltón elnyert arany-szobrocskához. Stylistja, Cristina Ehrlich később a következőképp nyilatkozott protezsáltja outfitjéről: „Gucci egy művész, Brie pedig rendkívül vizuális személyiség, így álomszerű volt ez az együttműködés.”

mérleg csillagjegyű sztárok, Brie Larson
A mérleg csillagjegyű sztárok táborát erősíti Brie Larson is, aki szinte ragyogott a 2016-os Oscar-gálán Gucci estélyijében. Kép forrása: Northfoto

Lena Headey

Cersei Lannister megformálója sem tagadhatná le, hogy a mérleg csillagjegyű sztárok közé tartozik: a 2015-ös Emmy-díjátadón egy káprázatos, bordó Elie Saab estélyiben jelent meg a plénum előtt. A Saab-tervezte alkotás arany mintázata áthallásnak is tekinthető, hiszen az arany szín a Lannisterek egyik kedvenc árnyalata volt George R.R. Martin univerzumában. Headey az outfit által megmutathatta tökéletes alakját: a V-nyakkivágás látni engedte nem mindennapi idomait és kidolgozott felsőtestét, míg a deréktól földig érő uszály nőiessé tette az – egyébként maszkulin – színésznő megjelenését. 

mérleg csillagjegyű sztárok, Lena Headey
Lena Headey kezéből csak Cersei vörösboros kupája hiányzott a tökéletes Lannister-hatáshoz. Kép forrása: Northfoto

Kate Winslet

Az eredetileg Titanic-ban debütáló színésznőt összesen hatszor terjesztették fel a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjra, míg végül 2009-ben A felolvasó című filmben nyújtott alakításáért el is nyerte azt. A mérleg csillagjegyű sztárok csoportját erősítő Winslet ezalkalommal egy palaszürke-fekete színekben játszó, egyvállas Stefano Pilati által megálmodott Atelier Yves Saint Laurent ruhát viselt, amelyben egyértelműen ő volt az est legjobban öltözött színésznője.

mérleg csillagjegyű sztárok, Kate Winslet
Kate Winslet a 2009-es Oscar-gálán. Kép forrása: Northfoto

Winsletre egyébként jellemző, hogy a szürke és fekete árnyalatait viseli a vörösszőnyeges-eseményeken, ezalkalommal viszont túltett a várakozásokon. Estélyijét tarkóján összefogott konttyal és visszafogott sminkkel viselte, amelynek legszebb pontja egyértelműen Winslet barack-színű rúzsa volt. Telitalálat! 

Borítókép forrása: Northfoto