Barion Pixel Óriási összegért árverezik el Kate Winslet kabátját a Titanicból – Coloré

Óriási összegért árverezik el Kate Winslet kabátját a Titanicból

2023. 08. 14.

Kate Winslet kabátja a Titanicból új gazdát keres egy online aukción. Mélyen zsebébe kell nyúlnia annak, aki meg akarja kaparintani.

Bárki megveheti Kate Winslet kabátját a Titanicból

A Kate Winslet által a Titanic-ban viselt kabátot szeptember 13-ig online árverésre bocsátja egy aukciósház.

Hat számjegyű árról van szó. Több mint 100 ezer dollárért fog elkelni

– mondta Ken Goldin, az aukciósház alapítója és vezérigazgatója a The New York Postnak.

A Titanic óriási sikert volt 1997-ben a mozikban, sőt, a mai napig meghatározó film, rengetegen imádják. Kate Winslet mellett a másik főszereplője Leonardo DiCaprio volt, akik azóta is jó barátságot ápolnak. A színésznő a Titanic süllyedésének jeleneteiben viselte a padlóig érő kabátot – például amikor Rose karaktere keresi a Leonardo DiCaprio által alakított Jacket, aki egy oszlophoz volt bilincselve a fedélzeten.

Meglátszik rajta a forgatás

A kabáton még mindig láthatók a forgatásról származó vízfoltok, bár ettől még hordható állapotban van. A rózsaszín gyapjúból készült, fekete hímzéssel díszített kabátot Deborah Lynn Scott tervezte, aki a James Cameron-filmben végzett munkájáért a legjobb jelmeztervezőnek járó Oscar-díjat vehette át.

1998-ban a filmet gyártó stúdió, a 20th Century Fox eladta a film kellékeit, köztük a kabátot is, amelyet a J. Peterman Company ruházati kiskereskedő cég készített el Scott tervei alapján. A kabátot a ruhakészítő és a 20th Century Fox hitelesítő levéllel látta el, amely megerősíti, hogy tényleg viselték a filmben.

Aki megvásárolta aztán éveken át megtartotta. Majd a 2000-es évek elején eladta, és a tulajdonos, aki évekkel ezelőtt vette meg, kapcsolatba lépett velünk

– mesélte Goldin a kabát eddigi útjáról.

Ezután felbérelték a Resolution Photomatching nevű céget, amely a viselt tárgyakat a viselőjükről készült fotókkal egyezteti, hogy ellenőrizze, hogy pontosan ugyanarról a ruháról van-e szó.

A díszes ruhadarab az aukciósház történetének egyik legelitebb árverésének része, amely 100 000 dollár (35 millió forint) vagy annál nagyobb értékű gyűjteményekből áll. A vevő széles körből kerülhet ki: bármely filmes emléktárgy- és popkultúra-gyűjtő, vagy esetleg egy olyan személy, aki talán soha nem gyűjtött, de nagy rajongója a Titanicnak.

Forrás: New York Post

Borítókép forrása: Samir Hussein / Contributor / WireImage / Getty Images

/divat/oltozkodes/kate-winslet-kabat-titanic/