A rossz hajviselet kiemeli az előnytelen vonásokat – erre az 5 frizurára figyelj

2023. 09. 09.

Valószínűleg mind átéltük már, hogy próbáltunk valamilyen divatot követni, csak hogy később rájöjjünk: nem illik az adottságainkhoz, a személyiségünkhöz, egyszerűen nem áll jól nekünk. Ugyanez igaz a hajviseletekre is. A frizura nagymértékben meghatározza a megjelenésünket, és bizony, ha rossz a választás, az rányomja a bélyeget a megjelenésünkre.

Biztosan te is nézegetted már a Pinterested vagy az Instagramot, esetleg a TikTokot mielőtt elmentél fodrászhoz. Szeretted volna kitalálni, hogy melyik hajviselet állna neked a legjobban, ez pedig sokszor nem egyszerű.

A hajviselet sokat elárul viselőjének stílusáról és személyiségéről. Egy jól megválasztott frizura öltöztet, harmonizál az arc formájával és kiemeli viselőjének előnyös tulajdonságait, míg a kevésbé előnyöseket elrejti

– magyarázza Vass Edina, mesterfodrász.

A segítségével összeszedtük, hogy melyek azok a nagyon szépszerű frizurák, amik bár nagyon jól néznek ki, sajnos nem mindenkinek megfelelők. A következő hajviseletek esetén érdemes mérlegelni, mielőtt beülsz a fodrászod székébe.

1. Sassoon frizura

A Sassoon frizura könnyű kezelhetősége miatt rendkívül népszerű a klasszikus frizurák kedvelői között, ám nem minden arctípus számára ideális. Ez a hajstílus egyenletes félkörben keretezi az arcot, ami vizuálisan szélesít, ezért egyáltalán nem előnyös azoknak, akiknek széles vagy szögletes az arcuk.

2. Bob és az egyenes frufru

A bob egyenes frufruval egy klasszikus, mégis trendi választás, amely sok arcformához és hajtípushoz passzol. Van azokban, amikor egyenesen tilos, ez pedig a kerek arcforma esetén van így, mert csak még kerekebbé teszi. Előnyös lehet viszont azoknak, akiknek hosszúkás vagy ovális arcuk van.

3. Pixie hajviselet borotvált halántékkal

Ez a pixie az egyik legvagányabb választás, igazán merész és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Azonban van vele egy bökkenő, sajnos csak keveseknek áll jól, mert optikailag szélesíti a tokát, illetve megnyújtja az arcot. Általában azoknak megfelelő választás, akiknek szív alakú vagy ovális arcuk van.