Barion Pixel Hogyan szárítsd be a hajad, hogy olyan legyen, mint a fodrászszalonban? – Coloré

Hogyan szárítsd be a hajad, hogy olyan legyen, mint a fodrászszalonban?

2022. 04. 14.

Hogyan szárítsd be a hajad, hogy olyan legyen, mint a fodrászszalonban? Cikkünkben tíz, könnyen elsajátítható módszert is mutatunk erre.

Bizonyos dolgok mindaddig egyszerűnek tűnnek, amíg nem magunk próbáljuk kivitelezni őket. Ha te is arra a kérdésre keresed a választ, hogy hogyan szárítsd be a hajad szalonszépségűre, akkor a válasz nem pusztán annyi, hogy fogj egy hajszárítót és nyomasd a meleg levegőt a frizurádra. Az otthoni szalonhaj titka mindenekelőtt a megfelelő hajápoló termékek használatában, a hajegészség megőrzésében, és némi gyakorlásban rejlik. Az alábbiakban Jennifer Yepez mesterfodrász, Giovanni Vaccaro kreatív igazgató és dr. Shilpi Khetarpal bőrgyógyász tanácsait olvashatod.

Így szárítsd be a hajad, hogy olyan legyen, mint a fodrászszalonban

Ruházz be egy jó hajszárítóba

Manapság már egész jó áron ki lehet fogni jó minőségű hajszárítókat, amelyek minimalizálják a hajkárosodást azáltal, hogy csökkentik a szárítási időt. Példának okáért a praktikus és modern hajszárítókat ionizátorral szerelik fel a haj védelme érdekében, a meleg és hideg levegő keringtetési módja megakadályozza a haj károsodását.

Hogyan Formázd A Hajad
Így szárítsd a hajad, hogy ne károsodjon, vagyis mindenekelőtt ruházz be egy jó minőségű hajszárítóra (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Nem kell mindig hajszárító

Ha vigyázol hajad egészségére, elkerülheted a száraz hajvégeket, így a végeredmény fényesebb, szebb hajkorona lehet. Khetarpal szerint ezt úgy tudod elérni, ha minél ritkábban hajszárítózol, helyette törölközővel finoman felszívod a víz nagy részét, majd hagyod, hogy a levegő szárítsa meg frizurádat. Hogy hogyan szárítsd be a hajad hő nélkül (és hogyan legyen bomba frizurád másnapra), arra korábbi cikkünkben további hasznos tippeket kaphatsz.

A törölköző minősége is számít

A klasszikus, terjedelmes fürdőlepedő a bőrgyógyász szerint elnehezíti a hajat, ami a nagy nyomástól könnyebben töredezhet vagy hullhat. Ezért azt javasolja, hogy szárítsd meg a hajad egy kisebb méretű mikroszálas törölközővel, amely a súrlódást is csökkenti. Az eredmény? Kevesebb szálló, felgöndörödő hajszál.

Ne használj hajkefét vagy fésűt vizes hajon

A hajkefe súlyosan roncsolhatja a hajszálakat, ha már vizesen nekiesel a fésülésnek. Dr. Khetarpal ezért azt tanácsolja, hogy egy széles fogú fésűvel óvatosan simítsd le tincseidet, amíg még nedvesek. Ha ezt a lépést kihagyod, és egyből a hajkefe után nyúlsz, a haj becsomósodhat, és jobban is hullhat – szárazon is. Amennyiben pedig hosszú a hajad, fogd a kezedbe, és finoman fésüld át alulról a hajtő felé haladva. Ez a módszer gyengédebb, ezáltal segít megelőzni a hajkárosodást.

A hajtípusodnak megfelelően válassz hajkefét

Vaccaro szerint kiemelten fontos, hogy a hajtípusodnak, illetve annak megfelelően válassz hajkefét, hogy milyen eredményt szeretnél. A fodrászok előszeretettel használnak körkefét a dúsabb és szebb frizura érdekében, emellett a sörték anyagáról is döntened kell. Vaccaro a kerámia hajkefére esküszik, amellyel bármikor elérhető a szalonhatás, míg a kócos hajra a vaddisznósörtéből készült hajkefét ajánlja.

Hogyan Szárítsd Be A Hajad Szalonszépségűre
Ha egészséges, erős és csillogó frizurát szeretnél, akkor a hajtípusodnak megfelelően szárítsd be a hajad (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Mindig használj hővédő szérumot

A hővédő szérum a frizura számára olyan, mint a bőrnek a naptej. Manapság számtalan terméket találsz a drogériákban, melyeken azt is feltüntetik, hogy nedves vagy száraz hajon alkalmazd-e. Ezeket mindig olvasd el, mert a végeredmény csak így lehet tökéletes.

A hajad teljes felületén használd a hajformázó szereket

Yepez szerint sokan csak a hajtövekre fókuszálnak a hajformázók alkalmazásánál ahelyett, hogy a hajuk teljes felületére felvinnék. Hozzáteszi: érdemes tincsekre választani a hajat, és így használni a hajformázót a tövektől egészen a végekig.

A hajszárító kiegészítőiről se feledkezz meg

Mindegyik hajszárítóhoz tartozik egy úgynevezett szűkítő feltét, ami bár levehető, de a szakemberek ezt mégsem javasolják, hiszen a meleg a levegő ezáltal nem éri közvetlenül a hajat, így kevésbé roncsolja és szebb végeredményt érhetünk el.

Hogyan Szárítsd Be A Hajad Egy Jó Hajkefével
A „Hogyan szárítsd be a hajad?, ha nagyobb volumenre vágysz?” kérdés válasza, hogy a hajformázást a hajtöveknél kezdd, és onnan haladj a hajvégek felé (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Elölről hátrafelé száríts

Vaccaro szerint ezt a legtöbben pont fordítja csinálják, pedig a frizura leginkább látható oldala (gondoljunk csak a frufrura, a rakoncátlan tincsekre vagy a babahajra) a legszembetűnőbb része megjelenésüknek, és elsimítani a legnehezebb.

Fordíts különös figyelmet a hajtöveknek

Ha nagyobb volumenre vágysz, a hajformázást a hajtöveknél kell kezdened – mondja Yepez. Ennek egyszerű módja, ha lehajtod a fejed, és a talaj irányába fésülködsz. Ezt megteheted hajkefével, széles fogú fésűvel vagy a kezeddel is.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix