Barion Pixel Hajgöndörítés hő nélkül, egyszerűen: egy zokni is elég hozzá – Coloré

Hajgöndörítés hő nélkül, egyszerűen: egy zokni is elég hozzá

2022. 02. 22.

A hajgöndörítés sokak számára túl macerás és/vagy nehézkes procedúra, ahhoz, hogy nekiálljanak – akár göndörítővassal, akár hajvasalóval próbálkoznak. A tincsek többnyire gyorsan elveszítik formájukat, kiegyenesednek, összeesnek, nem beszélve arról, hogy a hő károsítja, kiszárítja őket, a végeredmény pedig gyönyörű hullámok helyett töredezett hajvégek lesznek.

Értelemszerűen időnként belefér a hő általi hullámosítás, túl gyakori használata azonban teljesen tönkreteheti a szálakat. Szóval mi a megoldás akkor, ha minden vágyunk a lágy loknik, viszont a hajunkat is kímélni szeretnénk? Szerencsére léteznek szuper módszerek a hajgöndörítésre, amit akár már ma kipróbálhatunk.

Hajgöndörítés hő nélkül, egyszerűen

Válasszuk el középen a frizuránkat, töltsünk vizet egy szórófejes flakonba, pár fújással nedvesítsük be, és fésüljük ki. Fogjunk egy vékony kendőt, terítsük a fejünkre, osszuk két tincsre hajunkat, és csavarjuk fel a kendőre az alábbi videóban látható módon. Ha így fekszünk le aludni, másnap gyönyörű hullámos hajjal ébredhetünk. (Másnap reggel a youtuber már csak enyhén átfésülte, és némi hajolajjal tökéletesítette a végeredményt.) Amennyiben nincs otthon kendőnk, egy tiszta, hosszabb fazonú zokni is tökéletes hajgöndörítő eszköz lehet.

A második technikához szükségünk lesz egy rugalmas anyagú hajpántra (a hajat ezúttal nem kell benedvesíteni). Helyezzük fel a hajpántot, válasszuk el hátul a hajunkat, és tekerjük fel a videóban látottak szerint. Frizuránkat egy hullámcsattal rögzíthetjük, így egész éjszaka biztosan a helyén marad.

Hajgondorites Ho Nelkul
A hajgöndörítés hő nélkül is lehetséges, ráadásul változatos módon (Fotó: Youtube)

A harmadik, egyben utolsó megoldásnak akkor vehetjük hasznát, ha nem akarunk egy éjszakát várni a tökéletes végeredményért: ehhez nedvesítsük be, majd vastagabb tincsenként fésüljük ki hajunkat. A youtuber ezt követően tincsenként hajcsavarókra tekeri frizuráját, és egy nagy, strapabíró csattal rögzíti a hajcsavarókat. Következő lépésben hajlakkot fúj a hajára, és egy-két órát vár a hajcsavarók kiszedésével. Ha letelt az idő és eltávolítottuk az eszközöket, már csak hajkefével át kell mennünk frizuránkon, és élveznünk a lágy hullámokat. Összefoglalva tehát kizárólag a rendelkezésre álló időnkön múlik, hogy melyik megoldást választjuk, de az biztos, hogy a végeredmény káprázatos lesz.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix