Barion Pixel Ciki szépségápolási kérdések: van olyan, amit még a barátnőidnek sem mersz feltenni? Mi már mondjuk is a választ! – Coloré

Ciki szépségápolási kérdések: van olyan, amit még a barátnőidnek sem mersz feltenni? Mi már mondjuk is a választ!

2022. 10. 25.

Amikor az hisszük, valami csak minket zavar, csak velünk fordul elő, és csak nekünk ciki vagy kellemetlen… De biztos, hogy így van? Cikkünkből kiderül!

Fontos tudnod, hogy ami a te fejedben megfogalmazódik kétségként, kérdésként, az a legtöbb nő fejében is megtörténik. Akkor ez most ciki, vagy nem ciki? Biztosíthatlak, hogy nem vagy ezzel egyedül. Alkalomról alkalomra látom a hölgyeken a workshopok alkalmával, hogy hosszas gondolkodás és bemelegítés után félve teszik fel a kezüket, majd azt a kérdést, ami már régóta foglalkoztatja őket, de sosem merték megkérdezni eddig senkitől.

Pedig ha tudnák, hogy ezek pont azok a kérdések, amik nemcsak bennük fogalmazódnak meg, hanem szinte minden nőben, amikre nem találod a választ sem a női portálokon, sem édesanyád nem beszélt róla anno, de még a barátnőid előtt is kellemetlennek tartod megkérdezni. És noha ez az írás főként sminkes példákkal él, de az “ez biztosan csak velem fordul elő” típusú megállapítás számtalan, többek között a nőiességgel kapcsolatos területekre is értendő.

Ciki és kényes – féltve feltett kérdések

Van egy vízióm: egy olyan rendhagyó női tábor, ahol mi nők minden olyan dologra választ kaphatunk egymástól és szakértőktől egyaránt, amelyek foglalkoztatnak minket. Például honnan tudom, hogy nekem milyen melltartó való? Onnan, hogy van egy kétdimenziós magyarázó ábra a fehérneműbolt öltözőjének falán? Vagy tényleg meg kell mutatnom az eladónak, hogy melyik áll jól, és majd ő megmondja?

Honnan tudjam, hogy melyik arcápolót hogyan használjam? Tényleg azért könnyezik a szemem az arckrémtől, mert jól bekentem vele a szemhéjamat is? Miért, ott nem kell? Mi a különbség a lemosó, a tonik és az arctej között, vagy ez mind ugyanazt szolgálja? Minek ennyi? Mennyibe kell kerüljön? Igaz, hogy nem jó otthon hajat festeni? Miért száll a hajam, amikor megszárítom? Miért lapul le mindig a frizurám? Van hajsütővasam, de nem tudom használni… Van otthoni gyantám, de azt sem, mert csak megégetem magam. Tiszta ciki… És a sort igen sokáig lehetne még folytatni.

De mi a helyzet a sminkkel?

Visszatérve a sminkhez és szépséghez: mindannyian szeretnénk tudni, hogy miként tudnánk eltüntetni a pórusainkat vagy elkerülni azt, hogy a korrektorunk becsücsüljön a szem alatti ráncokba. Az igazság az, hogy a pórusok látszódnak és látszódni is fognak (élőben, filter nélkül). Vannak persze termékek, amik összehúzzák, kicsinyítik őket, de ezt csak és kizárólag te fogod észrevenni. Egy jó alapozó csodákra képes, de ha tág pórusaid vannak, akkor valamennyire továbbra is látszódni fognak.

szesegapolas
Kérj segítséget szakembertől, rengeteg időt spórolhatsz így meg magadnak! / Kép forrása: Czopkó Nóra, Fotó: Tamás Pál

Ha a szemed alatti terület ráncosabb, akkor a korrektor (a korrektor milyensége és mennyisége természetesen közel sem mindegy) beülhet a ráncokba. A szemünk alatti terület a mimikánknak köszönhetően nem éppen mondható stabil területnek, a korrektor elmozdulhat, ez többek között alkati kérdés is. Ez velem is megtörténik, veled is, de még Beyoncéval is, ebben biztos lehetsz. 

Mi hát a megoldás?

Íme néhány jótanács, amiket ha megfogadsz, teljesen megváltozhat a szemléletmódod és sokkal jobban érezheted magad a bőrödben!

NE HASONLÍTGASD MAGAD MÁSOKHOZ!

Senki sem tökéletes és bababőrű – a babákon kívül. Mindenkinek vannak bőrhibái, karikái vagy tág pórusai. Amit egy jól megszerkesztett fotón látsz, az nem a valóság, ezért nem is szabad egy Instagram képet etalonként magunk elé állítani! Nem érdemes bosszankodnod rajta vagy elkeseredned miatta.

 HOZD KI MAGADBÓL A MAXIMUMOT!

Ismerd meg magad! Nézd meg, mi az, amit szépnek találsz magadon (vagy ha ez nehezedre esik, kérdezd meg a hozzád közel álló embereket)! Ha szép a szád, hangsúlyozd, ha szép a szemformád, tanuld meg, miként tudod kiemelni! És mi van akkor, ha nem vagy valamivel elégedett? 

Vékony a határ a “fogadd el magad úgy, ahogy vagy” és a “változtass azon, ami nem tetszik magadon” között.

Ha valami zavar, és csak néhány szokás megváltoztatása választ el tőle (pl. napi pár perc a szem alatti karikák eltüntetése), akkor változtass, és tedd meg, amitől jobban érzed magad. Tégy meg mindent, hogy kihozd magadból a maximumot! Jobban érzed majd magad a bőrödben, magabiztosabb leszel, és ez életed minden területén pozitív irányba befolyásolja majd.

ciki
Megéri megtenni mindent azért, hogy kihozd magadból a maximumot / Kép forrása: Czopkó Nóra, Fotó: Tamás Pál

TEDD MEG AZ ELSŐ LÉPÉST!

Jó, jó, de mégis hogyan? – kérdezheted most teljesen jogosan, hiszen az első lépést megtenni a változás és önmagunk elfogadása, megszeretése felé soha nem könnyű. Tudom jól, épp ezért szeretnélek biztosítani arról, hogy nem vagy egyedül, nem kell mindezt egyedül végigcsinálnod! Ha szeretnéd végre kihozni magadból a maximumot és megtanulnád, hogyan lehetséges ez otthon, a saját eszközeiddel a mindennapok során, vagy ha tele vagy kérdésekkel a sminkkel kapcsolatban, amiket senkinek nem mertél feltenni eddig, gyere el a következő workshopomra, ahol mindenben segítek Neked! 

Borítókép forrása: Pexels.com