Zöld teával a hajhullás ellen? 4 ok, miért próbáljuk ki

2022. 03. 08.

A kedvelt élénkítő hatású zöld tea aktív összetevői, mint a polifenolok, jót tesznek a hajkorona vitalitásának is.

A zöld teákról köztudott, hogy gazdagok antioxidánsokban. Kedvelt italok, de a legjobb a natúr zöld tea, amely élénkít, energizál ás számos jótékony hatása van a szerveinkre, anyagcserénkre.

Zöld tea
Forrás: Unsplash

A zöld teában található antioxidánsok többsége a flavonolok néven ismert vegyületek közé tartoznak, ilyen a katechin csoport is.

A zöld teában található a legerősebb katechin az epigallocatechin-gallát (EGCG), amelyet összefüggésbe hoznak a szívbetegségek és bizonyos ráktípusok kockázatának csökkentésével.

Zöld tea
Forrás: Unsplash
  1. Gazdag antioxidáns tartalma miatt a zöld teát és kivonatait azonban más célokra is használják, mint például a hajhullás megelőzése és a haj egészségének javítása.
  2. Benne található EGCG megakadályozhatja a hajhullást azáltal, hogy gátolja az azt kiváltó hormonok aktivitását, és elősegíti a haj növekedését a hajhagymák stimulálásával, illetve a fejbőr mikrokapillárisaiban élénkíti a keringést is.
  3. A nedűt fogyaszthatjuk klasszikus módon, így a polifenol és flavonoid hatóanyagok eljutnak a vérkeringéssel a hajunkhoz is, de használhatjuk hajmosásra is alkalmanként: áztassuk 5 percig, majd várjuk meg míg langyosra hűl.
  4. Ezen kívül számos kozmetikai termékben van zöld tea kivonat: samponok, balzsamok választhatóak a drogériákban vagy online webshopokban. Hatását ismerve pedig bátran alkalmazhatjuk őket.
Forrás: healthline.com