Barion Pixel Gyönyörű hullámos frizura 5 perc alatt: így használd az automata hajgöndörítőt – Coloré

Gyönyörű hullámos frizura 5 perc alatt: így használd az automata hajgöndörítőt

2024. 04. 10.

Az automata hajgöndörítő használata egyszerűbb mint gondolnánk, és csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk a tökéletes végeredményért.

Noha manapság rengeteg oktatóvideó és célzott termék segíti a tökéletes hullámok elérését, azért valljuk be, mégsem olyan könnyű elsajátítani a hajgöndörítés művészetét. Bármilyen típusú automata hajgöndörítőt használunk, meg kell tanulnunk többek között az eszköz helyes tartását, eltalálnunk a megfelelő hőfokot, na és persze azt, hogy mennyi ideig göndörítsük a tincseket. Java Stone, Los Angeles-i stylist az alábbiakban elárulja, milyen hibákat véthetünk az automata hajgöndörítő használata közben, illetve ötleteket is ad a tökéletes végeredményhez.

Így használjuk helyesen az automata hajgöndörítőt

Keressük meg a megfelelő méretet

Sokan azt hiszik, minél nagyobb maga a hajgöndörítő eszköz, annál szebb hullámokat kapnak. A stylist szerint azonban ha az automata hajgöndörítő túl nagy a hajhosszunkhoz képest, akkor az egész procedúra egy kínszenvedés lesz. Stone rövid vagy középhosszú hajhoz körülbelül 2,5 cm átmérőjű, míg hosszú hajhoz 3,175 cm átmérőjű hajgöndörítőt javasol.

Automata Hajgöndörítő
Az automata hajgöndörítő használata némi gyakorlást igényel, a végeredmény viszont káprázatos lehet (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Használjunk hajlakkot göndörítés előtt

Ha ezt csak a göndörítés után tesszük meg, akkor ne számítsunk szép hullámokra. „Mintegy előkészületként fújjuk be hajunkat fixáló hatású hajlakkal, majd később a fürtök rögzítése közben is” – mondja Stone. Hozzáteszi: ez különösen fontos, ha hajunk ellenáll a göndörítésnek. Mindössze arra figyeljünk, hogy ne permetezzük be vele vastagon a frizuránkat, illetve hajolajat se használjunk, mivel az elnehezítheti a hullámokat.

A hajtípusunknak megfelelő hőfokot állítsunk be

Erős a kísértés, hogy a lehető legmagasabb hőfokon használjuk az automata hajgöndörítőt, mert ettől biztosan tartósabb lesz a égeredmény. Való igaz, hogy a magasabb hőmérséklet gyorsabban formázza a hajat, ugyanakkor károsíthatja is, ha az vékony szálú, festett vagy száraz. „Ilyen esetben állítsuk egy kicsit alacsonyabb hőfokra, ám ha alapvetően egészséges a frizuránk, akkor nyugodtan tekerjük fel” – magyarázza Stone. Mindazonáltal, a hajtípustól függetlenül legyünk körültekintőek, és használjunk hővédőt a megelőzés érdekében.

Folytatás a következő oldalon!