Nőies frizurák a TikTokról: dúsítanak és tartást adnak a hajszálaknak

2022. 03. 18.

Legtöbben nagyon szeretnénk nőies frizurát, ami könnyen elkészíthető a rohanós reggeleken, fodrász segítsége nélkül is. Ezért összegyűjtöttük a TikTok 2022-es hajtrendjeit, amit akár már ma kipróbálhatunk.

A TikTok jóvoltából rengeteg különböző fazon közül választhatunk, akár hosszú, akár félhosszú, vagy esetleg rövid hajban gondolkodunk. Ezért most adunk is egy kis inspirációt, hogy segítsünk a döntésben.

Nőies frizurák a TikTok-ról

Összegyűjtöttünk tíz olyan frizurát a TikTokról, amelyek hatalmas kedvencek lesznek a 2022-es évben, és természetesen nagyon csinosak is. Gyönyörűen keretezik az arcot, könnyedén formázhatók, így bármelyik nagyszerű választás a tavaszi-nyári szezonra. Ezek között biztosan megtalálod a neked tetszőt. Mi a magunk részéről egyik-másikba teljesen beleszerettünk.

Hajformázás egyszerűen, hő nélkül

A hosszú, derékig érő haj nagyon szép, viselője egy idő után mégis megunhatja, és szívesen hordaná hullámosan. Nos, három jó hírünk is van: a szép loknik hódítanak idén; elkészítéséhez nem muszáj hőformázót használunk, így nem károsítjuk a hajszálakat; csak egy régi, tiszta póló kell hozzá.

@mypawfectfamily

Remember to send me ur before and after pics on insta to me featured! #mypawfectfamily #noheatblowout #hairdonut #healthyhairtips

♬ PRETTY POISON SEP10TH – Ness

Az első videóban a tiktoker megmutatja, hogyan készíthetünk hajformázó eszközt egy pólóból (valójában csak alulról felfelé haladva fel kell tekerni, kört formázni belőle, és hajgumival összefogni, hogy ne essen szét). Míg a másodikban a frizura elkészítését láthatjuk. A technika alapja, hogy vizes hajjal kell elkezdeni a műveletet, és persze hagyni kell magától megszáradni a felcsavart hajat. Ezt a praktikát rögtön hajmosás után alkalmazhatjuk, de az is elég, ha enyhén benedvesítjük a tincseket.

Csodás loknik, szintén hőformázás nélkül

Az igazán göndör loknik rendkívül vonzóak, amit szintén bármiféle hőhatás nélkül elkészíthetünk. A lényeg, hogy este tekerjük fel a hajunkat, így reggelre tökéletes frizurával ébredhetünk. Becsavarás előtt nedvesítsük meg hajunkat permetezővel, vagy pedig hajmosás után hagyjuk félig megszáradni. Fogjunk egy hosszú, hajlítható hajcsavaró pántot, helyezzük a fejtetőre és rögzítsük a tincseket a videóban látottak szerint a homlokközéptől kiindulva, folyamatosan újabb tincsek hozzáadásával. Végezetül rögzítsük hajgumival. Reggel, ébredés után vagy három-hat óra elteltével (amikor a haj már teljesen száraz), távolítsuk el a hajcsavaró pántot, és a kezünkkel fésüljük át frizuránkat.

@erinduganjurchak

🤯🤯OMFG. you must. MUST. wait for the results. I show the back too. SHOOKETH TO MY CORE #hair #heatlesshair (gifted by @heatless_hair)

♬ Fast (Motion) – Saweetie

Főszerepben a hetvenes évek

Továbbra is tombol a retróláz, ami a frizuratrendekre is rányomja a stílusjegyeit. A nyolcvanas-kilencvenes évek divatelemei mellett, a hetvenes évek nosztalgikus fazonjai is reflektorfénybe kerülnek: idén a Farrah Fawcett által viselt rétegezett frizura jelenti a legnagyobb inspirációt! A színésznő a Charlie angyalai című sorozatban viselte először a lépcsőzetes frizurát, amely szinte azonnal milliók kedvencévé vált, és az egész korszakot meghatározta.

@groovy_mal

Highly requested hair tutorial!! #fyp

♬ Didn’t Cha Know – Erykah Badu

Fawcett frizuráját elől rövidebbre vágták, majd körkefe segítségével lágy hullámokat szárítottak bele, melyek szélfútta hatást keltettek, és kifelé kunkorodtak. A végeredmény egy tömött hatású, elképesztően nőies hajviselet lett, amely az elmúlt évtizedekben számos formában megjelent. Az alábbi TikTok-videó alapján azonban otthon is elkészíthetjük, ha van egy hajsütővasunk.

Hullámos lófarok

Alighanem ez a TikTok legnépszerűbb hajtrendje, amit mostanáig közel 47 millióan láttak. Nem kell hozzá más, mint hajfekék, hajlítható hajcsavarók és hajzselé. Az elkészítés menetét megtaláljuk a videóban, a legfontosabb itt is az, hogy a hajcsavarókat egész éjszakára hagyjuk a fejünkön.

@babu_sira

comment what hairstyle I should try next 🥰. #fyp #hairtutorials #foryoupage #hair

♬ No Guidance (Remix) – Quise UE

Frizuratipp félhosszú hajhoz

Ehhez a stílushoz válasszuk szét a hajunkat középen, majd húzzuk az állunk alá, és kössük lófarokba. Ezt ismételjük addig, amíg már nem marad tincs, amit előrehúzhatnánk, és a hajunk úgy néz ki, akár egy szakáll. Ezután nem kell mást tennünk, mint egyesével hátrahajtani az összefogott tincseket. Ha első olvasásra bonyolultnak tűnik, a videó jól szemlélteti a lépéseket.

Laza és nőies oldalfrufu

Az oldalfrufru az egyik legjobb megoldás abban az esetben, ha valaki szeretné feldobni a frizuráját, de az egész frufrut nem vállalná be. Hosszú és rövid, tépett vagy egyenes fazonokkal egyaránt jól mutat, sokkal kényelmesebb viselet, mint az egész frufru, ráadásul ad egy kis pluszt a megjelenésnek. Nem véletlen, hogy a sztárok is előszeretettel hordanak oldalfrufrut, amit könnyen lehet variálni különböző stílusú frizurák elkészítéséhez. Extra jó hír, hogy elkészítése mesterfodrász nélkül is megoldható, íme:

Frizuratipp rövid hajhoz

Az egyetlen hajtípus, amit nehezebb lófarokba kötni, mint a rövid hajat, az a rétegzett haj. Ha nekünk épp ilyenünk van, és szükségünk lenne némi inspirációra, akkor érdemes kipróbálni a tiktoker stílustippjét. Valójában nem csinál mást, minthogy hajgumival hátrafog egy darabot a frizurájából, ám ez mégis annyira feldobja a megjelenést, mintha most lépett volna ki a szalonból.

@coolmadsgames

Reply to @tokyocitygirll its a pretty simple hairstyle tbh but it still looks cute 🙂 #xyzbca#hairstyle#05

♬ Bad Girls – M.I.A.

A tökéletes copf

A magas copf töretlen népszerűségét annak köszönheti, hogy ez afféle reflexszerűen elkészíthető frizura, cseppet sem bonyolult, mégis roppant nőies viselet lehet. Vékony szálú, kevés hajból összerittyentve sokak szerint nem a legideálisabb választás, de ezen könnyen segíthet az alábbi zseniális trükk, melynek segítségével játszi könnyedséggel elérhető a dús hatás. A tincsek hullámosítása és tupírozása nélkül is működik a dolog!

Idén menő játékosnak lenni

A hosszú, göndör frizura roppant divatos idén, és sokkal egyszerűbben kivitelezhető, mint hinnénk. Válaszuk ketté hajunkat, fogjunk pár hajgumit és a kedvenc hajgöndörítő termékeinket, és készüljünk elő a művelethez. Ezután, a frufrutól indulva fogjunk copfa egy vékonyabb tincset és rögzítsük, ahogy a tiktoker teszi. Haladjunk így a fejünk búbjáig, és a videóban látottak szerint kössük össze a tincseket.

Így viseld 2022-ben a hajcsatot

Még az egyszerű frizurát is feldobják a divatos hajcsatok, és jól jönnek, ha nincs ötletünk, mit is kezdjünk a hajunkkal. A díszes hajcsat elterjedése egyértelműen új dimenziókat nyitott a frizura elkészítésében. A kilencvenes évek divatjában már előkelő helyet foglaltak el a hajbavalók, melyek segítségével percek alatt feldobható a megjelenés, hiszen az egész öltözéket új szintre emelik.

Pár éve újra fellobbant a hajkiegészítők őrülete, amely 2022-ben sem ér véget, épp ellenkezőleg. A pattintós csatos, vagy hullámcsat típusú hajbavalók szuper praktikusak, mert könnyedén felhelyezhetők a tincsekre, valamint használatukkal a szembe lógó, rakoncátlan szálaktól is megszabadulhatunk. Mindemellett látványosak és díszesek, így nem kell sokat görcsölni az extrémebb frizurákon sem, hiszen bonyolult műveletek nélkül, egy-két darabbal kivitelezhetők.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix