Barion Pixel Az év 9 legnagyobb trendje: több tus, kevesebb szemöldök, öntapadós ékszerek – Oldal 2 – Coloré

Az év 9 legnagyobb trendje: több tus, kevesebb szemöldök, öntapadós ékszerek

2023. 05. 09.

Amit 2022 végén látni véltük, most utolért minket, és bekerült a mindennapjainkba. A haj-, smink- és körömtrendek a 2000-es év csillogása, a mai kor extremitásai és a természetes, hibátlan bőr előtt tisztelegnek.

5. Tus, tus, tus

A szemhéjtus vagy szemceruza soha nem megy ki a divatból, de most épp extrém mennyiségben hódít az arcokon. A szirénszemek, a fordított cicaszemek, a különböző kiegészítők használata, a goth vagy grunge hanyag vonalvezetése az év legnagyobb trendek közé tartoznak. A korábbiakhoz képest azzal a könnyebbséggel, hogy manapság már gyorsan felvihetők és tartósabbak a vastag vonalak, mint korábbi fénykorukban.

6. Kevesebb szemöldök, több játék

A vékony vagy elhalványított szemöldökök a Marc Jacobs és a Givenchy kifutóiról indultak, és mára szinte általánossá váltak (csak mint a 2000-es évben). Doja Cat továbbfejlesztése, azaz a teljesen leborotvált szemöldök ennek a trendnek a kicsúcsosodása.

7. Az arcápolás mint smink

A természetes arc is sminknek számít 2023-ban. Khaite és Gabriela Hearst tavaszi show-i például arcápolási rutinokat és ápoló arcmaszkokat állítottak középpontba, Brandon Maxwell és Proenza Schouler színpadain pedig a nem-smink-smink hódított. A Fendi a tiszta bőrt highlighterrel és bronzosítóval emelte ki. A tanulság minden esetben egyértelmű: a tökéletes bőrt semmi sem helyettesítheti.

8. Régi-új kócosság

Miközben a modern gondolkodás szerint minden hajfazon beleférhet a korszellembe, a shag, vagyis a bozontos vágás már két éve virágkorát éli. Erős átmenetek, határozott vágások, hódít a bundesligás farkas- és a medúza hajvágás, kreatívvá téve a rövid frizurákat.

9. Ragyogó manikűr

Drágakövek, csillámok és egyéb díszítések is szóba jöhetnek, de 2023 legnagyobb trendje a köröm terént a szépen ápolt, ragyogó kéz és körmök, és az alapozás fontosabb minden színnél és finish-nél.

Forrás: Vogue

Nyitókép: Instagram