Barion Pixel Minél merészebb, annál jobb! Mutatjuk a 2023-as sminktrendeket – Coloré

Minél merészebb, annál jobb! Mutatjuk a 2023-as sminktrendeket

2023. 04. 14.

Az őszi és tavaszi divathét kifutóin, illetve számtalan vörös szőnyegen készült képeket végignézve, és az Instagram-hírfolyamodat görgetve talán te is találkoztál az idei év legnépszerűbb sminktrendjeivel. Itt vannak a színes szempillák és a grunge stílusú csillogás. Akár a mindennapi megjelenésedet szeretnéd finoman feldobni, akár egy különleges alkalomkor szeretnél kitűnni, a következő trendekkel nem lőhetsz mellé 2023-ban.

Vörös rúzs, az örök sminktrend

Örök klasszikus, ami 2023-ban is megőrzi a méltó helyét a sminktrendek között. Rihanna Super Bowl fellépése után nem kérdés, hogy még mindig hódít a szexi vörös rúzs. Kombinálhatod extrább sminkkel is, ha például bulizni indulsz, de használhatod a hétköznapokban is, visszafogottabb szemsminkkel.

Szemceruza: Minél merészebb, annál jobb

Ne félj használni a szemceruzát, tust. Nyugodtan próbálkozz a merészebb vonalakkal, mintákkal, idén nagyon divatos a merész tusvonal.

trend
Kép forrása: Fernanda Calfat / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

Extra szempillák

Merész, színes szempillák uralták a Prada milánói divathét bemutatóján. Nem lehetett nem figyelni rájuk, igazán különlegesek.

Retro szempillák

Ha nem szeretnéd bevállalni az extra szempillákat, akkor is van egy ötletünk számodra. Zendaya igazi divatdiktátor lett az utóbbi években. A Screen Actors Guild díjátadón viselt szemsminkje pedig gyönyörűre sikerült. A retro hatású, mégis modern szempillái stílusosak lesznek idén.

Grunge és Glam

Visszatér a ’90-es évek: a Daisy Jones & The Six sztárja, Camila Morrone a londoni vetítésen nude, fényes ajkakkal párosította az elmosódott vonalú szemsminkjét. De 2023-ban sminktrend lesz az elmosódott füstös szem is, ami úgy néz ki, mintha kicsit lefolyt volna a szemfesték.

Nude, mégis csillogó ajkak

Hasonló az előző trendhez, csak visszafogottabb. Nude smink csillogó ajkakkal párosítva, ez a kombináció hódítani fog az idén.

Minimális smink

A Miu Miu 2023-as őszi párizsi divatheti bemutatóján a modellek a nőiesség és a férfiasság metszéspontján egyensúlyoztak, alig sminkelve sétáltak végig a kifutón. Jóformán csak alapozót viseltek és visszafogott, szinte láthatatlan szemsminket.

De hasonló Hailey Bieber rózsaszínes sminkje is, ami visszafogott, minimális, természetes hatást kelt.

Éteri csillogás

Arany árnyalatok, csillámok, kövek. Mind jöhetnek 2023-ban, ha valamilyen extra sminkre vágysz. Ha ezt túlzásnak érzed, vigyél fel highlightert az arccsontodra és a szegycsontodra.

Forrás: Harper’s BAZAAR

Borítókép forrása: Deagreez / Getty Images