Barion Pixel Medúza hajvágás: egy új vakmerő trend – Coloré

Medúza hajvágás: egy új vakmerő trend

2023. 03. 04.

Új trend hódít TikTokon, a medúza hajvágás. A tengeri állatra hasonlító frizura már a hírességeket is megihlette.

Lily Collins a legújabb híresség, aki a mostanában nagyon trendinek számító medúza frizurát vágatta magának. A színésznő egy egyszerűbb, visszafogatabb verziót választott, a medúza hajvágásnak ennél vannak sokkal feltűnőbb változatai is.

Mi az a medúza hajvágás?

A medúza hajvágás két klasszikus stílust ötvöz: az egyik a bob, a másik a márna. A tengeri lény alakjának utánzása érdekében a felső réteget rövidebbre és egyenletesen vágják le a fej körül. Az alsó réteget viszont hosszabban hagyják, így egy medúza csápjaira hasonlít. 

Miben áll a népszerűsége?

Sok más hajtrendhez hasonlóan manapság, ez a stílus is a TikTokon indult. Lényege, hogy egyszerre lehet rövid és hosszú hajad. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy játssz a textúrával, formával és hosszával, hogy az aktuális kedved szerint alakítsd.

Kinek áll jól?

Mindenkinek! Persze, kell egy fodrász, aki a te arcod formájához és stílusodhoz igazítja. Ha például kerekebb az arcod, akkor a felső réteg közvetlenül az áll felett vagy alatt legyen. Ez biztosítja, hogy a bob teltebbnek tűnjön. Eközben a szögletes arcformával rendelkezőknek érdemes megfontolniuk, hogy a felső rétegek kissé az állkapocs alatt vagy az állkapocsvonalnál legyenek.

Ami az alsó réteget illeti, ez a hajszerkezetedtől függ. Hosszan vagy röviden is vághatod, de a kulcs az éles váltás. Választhatsz feltűnőbb, vagy visszafogottabb medúza hajvágást, mint Lily Collins vagy Nicole Kidman.

Mennyit kell törődni vele?

Nem igényel sok munkát, könnyen karban lehet tartani. Ha már egyszer levágtad, nem kell sokat tenned, hogy felkeltsd a figyelmet. Azonban egy kis hajformázó jól jöhet, amely kiemeli a rétegeket.

Használhatsz hajsütővasat vagy hajszárítót, hogy növeld a medúza vágásod volumenét és formáját. Néhányan még odáig is elmennek, hogy befonják a hosszabb részeket, és kontrasztos színekre festik, hogy igazán kiemeljék a hibrid vágást.

Forrás: Pure Wow, Popsugar

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix