Barion Pixel Az év 9 legnagyobb trendje: több tus, kevesebb szemöldök, öntapadós ékszerek – Coloré

Az év 9 legnagyobb trendje: több tus, kevesebb szemöldök, öntapadós ékszerek

2023. 05. 09.

Amit 2022 végén látni véltük, most utolért minket, és bekerült a mindennapjainkba. A haj-, smink- és körömtrendek a 2000-es év csillogása, a mai kor extremitásai és a természetes, hibátlan bőr előtt tisztelegnek.

A sminknek nem látszó sminktől az öntapadós testékszereken át a matt csillogásig: lássuk az év legnagyobb trendjeit!

1. A Y2K mánia folytatódik

Az Y2K, vagyis a 2000-es év csillogó divatja újra hódít 23 évvel később, persze modern kivitelben. A fiatalabb generáció újraértelmezi a korszakot, leginkább a színeit és textúráit: fémes és glitteres csillogás és pasztellszínek, mintha egy CD-t néznénk.

2. Felmelegített hajszínek

A kedvenc árnyalataid most melegebbé válnak. Szőke helyett barnás, telt, pirítós árnyalatok – gondolj csak Bella Hadid Aspen szőkéjére vagy Kim Kardashian mézszínű tincseire. A többdimenziós színösszeállítások természetes hatásúak, még a peroxidos kezelést is kedvesebbé teszik a trendkövetők.

3. Retro villanás

2023 fókuszában az arcbőr áll: a hibátlan bőrre gondosan felvitt, földöntúli ragyogást ígérő csillogó kencék most sokkal inkább a smink lényegét jelentik, mintsem egy kis kiegészítést. Elég megnézni a Gucci 2023-as bemutatóinak sminkjét, és a világszerte kedvelt Old Hollywood Flash highlightert, amit a hagyományos fényképezőgépek vakui ihlettek.

4. Arc- és testékszer

A múlt évben felkapott trend gyűrűzik tovább idén: az egyszer használatos kis testékszerek csak most lesznek igazán keresettek. Ezek az öntapadós, szintén retro kiegészítők képesek élő műalkotássá varázsolni egy arcot, részben helyettesíteni a sminket, sőt, akár egy szemöldököt is. Számíthatunk arra, hogy ez a trend továbbfejlődik a következő hónapokban, és például a körmökön is teret hódít.