Barion Pixel Mi az a körömpolírozás és hogyan kell csinálni otthon? – Coloré

Mi az a körömpolírozás és hogyan kell csinálni otthon?

2023. 02. 19.

Egyszerű és olcsó módszert keresel arra, hogy a körmeid egészségesek és gyönyörűek legyenek. A körömpolírozás gyors megoldás lehet a számodra.

Gondolkodtál már azon, hogy mi is az a körömpolírozás pontosan? Ez egy csiszolópapírhoz hasonló dolog, aminek segítségével reszelheted a körmeidet, így biztosítva, hogy hosszú ideig egészségesek, erősek és fényesek maradjanak. Néha hajlamosak vagyunk semmit se tenni a letört vagy töredezett körmeinkkel, abban reménykedve, hogy gondozás nélkül is megnőnek. Ezzel azonban csak rontasz az egészségükön.

Mi az a körömpolírozás?

A körömpolírozás a körmök dörzsölését jelenti egy finom szemcséjű körömreszelővel. Ezáltal körmeid egységesebbnek és fényesebbnek tűnnek.

körömpolírozás
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Hogyan használd?

Először is győződj meg róla, hogy körmeid szárazak és tiszták – a nedvesek könnyen eltörhetnek. Használj körömlakklemosót a festék nyomainak eltávolításához. Vágd le a körmeid a kívánt hosszúságúra. Ezután a reszelővel reszeld megfelelő formájúra, lehet kerek, szögletes vagy bármi, ami neked tetszik.

Szerezz be egy körömpolírozót valamilyen megbízható helyről. A legjobbaknak több oldala is van, amelyek különböző durvaságú felületek. A legdurvább oldalával finoman csiszold a körmeid, mozgasd az eszközt egyik oldalról a másikra. Ennek célja, hogy elsimítsd a nagyobb hibákat, próbáld meg eltávolítani a körmök érdességét. Egy puha kendővel időnként töröld át, hogy eltüntesd a lecsiszolt darabkákat.

Aztán válts a kevésbé érdes textúrára, és ismételd meg a lépéseket finoman, balról, jobbra haladva. Ezzel tedd még simábbá a körmeid.

Van olyan polírozó, aminek három, van amelyiknek, négy oldala van. Így aszerint folytasd az egyre kevésbé érdes felületekkel. Végül a legsimább részével fényesre csiszolhatod körmeid – mintha átlátszó körömlakkot vittél volna fel rá. Ez fog tartani a leghosszabb ideig. Ezután töröld át a körmeid egy puha kendővel.

Milyen gyakran kell polírozni?

A körömpolírozásra ideális esetben havonta egyszer időt kell szakítanod, de ha a körmeid nem érdesek, vagy ha gyakran színes körömlakkal fested ki őket, nincs szükséged arra, hogy extra fényesek legyenek, akkor két alkalom között hosszabb időt is hagyhatsz.

körömpolírozás
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Stylecraze, Hogyan kell

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix