Ezek a bátor ebek biztosan megvédik az otthonod

A koronavírus-járvány következtében az emberek egyre több időt töltöttek otthonaikban, ezáltal egyre nagyobb lett az igényük a társaságra. Sokan a magány vagy a bezártság enyhítésére háziállatot fogadnak örökbe. Természetesen nem mindenki vágyik apró ölebre, sokan inkább egy bátor házőrzőt keresnek.

Azoknak, akik eldöntötték, hogy maguk mellé fogadnak egy kölyök, vagy éppen felnőtt kutyát, nincs egyszerű dolguk, hiszen először azt kell kiválasztaniuk, hogy milyen fajtájú legyen a leendő szőrös családtag. Jelenleg 221 törzskönyves fajta közül választhatnak.

Az aktív életmódot élőknek és rendszeresen sportolóknak vagy kirándulóknak remek választás lehet egy nagyobb testű kutya is, melynek nagy a mozgásigénye, míg azok számára, akik allergiával küzdenek, érdemes hipoallergén kedvencet választaniuk. Ugyanakkor, akik olyan kutyát szeretnének választani, mely biztonságot ad, annak érdemes elolvasniuk az általunk összeállított listát, a legnépszerűbb és legszeretetteljesebb bátor ebekről.

Német juhászkutya

A német juhászkutyák nem véletlenül népszerűek a rendőrség és a hadsereg körében: éberek, gyorsak, erősek, és remek őrző-védő kutyák. Rendszeresen szerepelnek az éves top 10 kedvenc brit kutya listán, emellett szeretetteljesek és remekül bánnak a gyerekekkel.

Nemet Juhaszkutya
Kép forrása: Pixabay

Staffordshire Bull Terrier

Egy másik rendkívül népszerű választás a Staffordshire Bull Terrier az Egyesült Királyságban. Ezeket a kutyákat eredetileg harcra tenyésztették, és bátor, kompakt, izmos és kitartó házőrző kutyákká váltak. Emellett hihetetlenül hűségesek és szeretetre méltók.

Staffordshire Bull Terrier
Kép forrása: Pixabay

Akita

Az akita eredetileg Japánból származik, ahol a család védelmezőjeként tisztelik, és az idegenekkel szembeni rendkívüli ébersége és bizalmatlansága azt jelenti, hogy bízhatunk benne, biztonságban leszünk. Emellett játékosak és szeretik az emberi társaságot.

Akita
Kép forrása: Pixabay

Boxer

A Németországban vadászkutyának tenyésztett boxer komolyan veszi a családja védelmét, és emellett nagyon ragaszkodó is.

Boxer
Kép forrása: Pixabay

Rottweiler

A fajta, amely néha rossz hírnévre tesz szert agresszivitása miatt. Ugyanakkor egy jól nevelt rottweiler csak akkor mutat agressziót, ha ő, az otthona vagy a családja veszélyben van. Amikor nem őrkutya szolgálatban vannak, nyugodtak, magabiztosak, szeretetteljesek és játékosak.

Rottweiler
Kép forrása: Pixabay

A teljes lista a magyarmezogazdasag.hu oldalon olvasható.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!