Barion Pixel 7 lélekmelengető tipp a pihentető alvásért (x) – Coloré

7 lélekmelengető tipp a pihentető alvásért (x)

2023. 03. 08.

A nehéz és pörgős napok után bármennyire szeretnénk is, gyakran mégsem jön álom a szemünkre. Összeszedtünk néhány lélekmelengető tippet, amelyek segíthetnek ellazulni az esti elalvás előtt.

A kevés alvás rombolja az egészséget

Egész nap rohanunk, folyamatosan ingerek érnek bennünket, az egyik feladat elvégzése után máris várnak ránk az újabb teendők, és gyakran úgy érezzük, semmire sincs időnk. Este holtfáradtak vagyunk, mégsem tudunk elaludni, hiszen annyi gondolat zakatol az agyunkban, hogy képtelenek vagyunk ellazulni és kikapcsolni. Pedig még soha nem volt olyan nagy szükségünk a pihentető és mély alvásra, mint a mai felgyorsult világban. Alvás közben ugyanis az egész testünk pihen, a szívünk lassabban ver és az izmaink is ellazulnak. Az agyunk ilyenkor rendszerezi az információkat és regenerálja önmagát. Aki tartósan 6 óránál kevesebbet alszik naponta, hosszú távon rombolja az egészségét. Néhány kellemes szokás kialakításával könnyebbé tehetjük az esti elalvást.

  1. Ellazít az illatos fürdő: a hosszú, fárasztó nap után jólesik elnyúlni a fürdőkádban. A meleg, aromaterápiás olajokkal illatosított fürdő ellazítja a testünket és megnyugtat.
  2. Andalít a lágy zene: lefekvés előtt hallgassunk olyan meditációs zenét, amely eltereli a figyelmünket a negatív dolgokról, segít lecsillapítani az elménket. A kavargó gondolataink általában megnehezítik az elalvást, ám ha ellazulunk, könnyebben elálmosodunk. Amíg zenét hallgatunk, meggyújthatunk néhány illatgyertyát vagy füstölőt, ami még barátságosabbá és kellemesebbé varázsolja az otthonunkat.
  3. Lecsillapítja a gondolatokat a helyes légzés: az illatgyertyák kellemes fényénél, meditációs zenét hallgatva próbáljunk meg odafigyelni a légzésünkre. Nyugodtan és lassan szívjuk be a levegőt, kicsit tartsuk bent, majd lassan fújjuk ki – ez a gyakorlat segít az agyunknak lecsendesedni és megnyugodni.
  4. Körülölel a puha és illatos ágynemű: fontos, hogy az ágyneműnk puha és illatos legyen, hiszen ha kellemesen érezzük magunkat, könnyebben ellazulunk elalvás előtt.
  5. A hálaadás pozitív energiákkal tölt fel: lehet, hogy első hallásra furán hangzik, de elalvás előtt gondoljuk át, miért lehetünk hálásak. Miközben azokat a dolgokat keressük, amelyek örömmel töltenek el bennünket, egyre inkább kiszorítjuk a nyomasztó és gyötrő gondolatainkat.
  6. Kikapcsol a kütyümentes hálószoba: az okostelefon, a TV és a számítógép képernyőjének kék fénye gátolhatja az alvást segítő hormon, a melatonin termelődését, ezért lefekvés előtt semmiképpen se nézzük túl hosszú ideig a képernyőt. Halkítsuk le a telefonunkat, ne zavarjon minket az üzenetek pittyegő hangja. Olvassunk könyvet vagy újságot.
  7. Megnyugtató étkezés: a nehéz, zsíros vacsorák nem támogatják az esti elalvást, ám egy kis adag, fehérjében és lassan felszívódó szénhidrátban, zöldségekben gazdag ételt biztosan meghálál a testünk. Lefekvés előtt kényeztessük magunkat egy csésze gyógyteával.

Segít a Sedacur forte

Ha esténként nehezen jön álom a szemünkre, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Ez a növényi gyógyszer este segít az elalvásban és nyugodt, pihentető alvást biztosít. Napközbeni alkalmazása nyugtató hatású, de nincs negatív hatással a koncentrációra. Hozzászokni nem lehet, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

Sedacur forte
Sedacur forte – Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁROKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A borítókép forrása: Pexels