Barion Pixel Vörös, fehér és királykék, avagy mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a brit herceg – Coloré

Vörös, fehér és királykék, avagy mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a brit herceg

2023. 09. 04.

A Vörös, fehér és királykék című film nagy sikerrel startolt az Amazon Prime Videon. A történet egy romantikus vígjáték, ami két meleg (vagyis az egyik biszexuális) srácról szól.

Vörös, fehér és királykék egy romantikus vígjáték

A Vörös, fehér és királykék Casey McQuiston hasonló című, a Vörös, fehér és királykék – Az igaz szerelem nem mindig diplomatikus könyv filmadaptációja. A két főszereplőt Nicholas Galitzine, aki a 2021-es Hamupipőke filmből lehet ismerős, valamint Taylor Zakhar Perez, aki pedig A csókfülke filmekben játszott, alakítja.

A történet Alex Claremont-Diazról, az Egyesült Államok elnökének fiáról és a fiatal walesi hercegről, Henryről szól. Akik először úgy tűnik, hogy gyűlölik egymást, azonban amikor egy felfordulás miatt, amit a királyi esküvőn okoznak, kötelezik őket, hogy több időt töltsenek együtt, barátok lesznek. Később még ennél is több alakul közöttük, amit igyekeznek titokban tartani.

Ha őszinték akarunk lenni, a film a szokásos romantikus elemeket tartalmazza. Két szerelmes, akiknek a kapcsolatát titkolni kell. Alex esetén elfogadó szülőkről van szó, viszont az édesanyja éppen a választások előtt áll, amit a legkonzervatívabb állam, Texas dönthet el. Henry pedig a hagyományok és szokások világából érkezik, a brit királyi családban nem szeretheti azt, akit igazán szeretne.

LGBTQ+ randikra

Nem igazán tartalmaz semmi extrát. Sőt, sokkal mélyebb karakterekkel nagyon hasonlót is láthatunk a Young Royalsban, viszont az LGBTQ+ közösség is igazán megérdemli, hogy néha „nyálas”, romantikus filmeket kapjanak, amikben nemcsak heteroszexuális párokat láthatnak, hanem akár önmagukat is.

Végül a kapcsolatuk kitudódik, és bár a családjaik, Alex és Henry is katasztrófára számítanak, a világ ma már sokkal elfogadóbb hely (legalábbis a könyvben, ahol lehet nő az amerikai elnök, amire eddig még nem volt példa), így a katasztrófa elmarad és kiderül, hogy felesleges volt a rengeteg aggódás a szerelmük miatt. Mondjuk, azért a brit királyi család hiperventillál egy sort, amikor napvilágra kerül a hír…

A két srácon túl a filmben feltűnik még Clifton Collins Jr., Stephen Fry, Sarah Shahi, Rachel Hilson, Ellie Bamber, Aneesh Sheth, Polo Morin, Ahmed Elhaj, Akshay Khanna és Uma Thurman.

A Vörös, fehér és királykék tipikus aranyos, romantikus film, amitől nagy világrengető gondolatok és megoldásokat nem szabad várni, de nem is ezért készült. Egy kedves, szórakoztató film, ami elég vicces is, annyiból izgalmas, hogy az amerikai elnök fiának és a brit hercegnek az életébe enged bepillantást. Igazi aranyos mozi, azokra az estékre, amikor szeretnék egy kicsit kikapcsolódni, jó kis randi film.

Borítókép forrása: Amazon Prime Video / Vörös, fehér és királykék