Barion Pixel Young Royals: Szerelem vagy kötelesség, avagy mi történik, ha egy koronaherceg meleg? – Coloré

Young Royals: Szerelem vagy kötelesség, avagy mi történik, ha egy koronaherceg meleg?

2023. 04. 02.

A Young Royals: Szerelem vagy kötelesség sorozat a Netflixen fut, jelenleg két évada elérhető, de érkezik a harmadik. Wilhelm a koronaherceg, amit egyszerre gyűlöl, és tartja a kötelességének és felelősségének is. Végül is, ki más tudna igazi változásokat hozni, ha nem a leendő uralkodó?

A Young Royals egy svéd drámasorozat, ami a svéd királyi családjáról szól. (Bár svéd királyi család létezik, ez a történet fikció.)

A főszereplő, Wilhelm a fiatalabb herceg, aki szeretne hétköznapi életet élni, de az átlagemberek nem fogadják be maguk közé, a rivaldafényben pedig nem érzi jól magát. Verekedésbe keveredik, így szülei úgy döntenek, hogy egy magániskolában jobb helye lenne, mint a közoktatásban. Végül egy tragédia miatt koronaherceggé lép elő, ami még tovább bonyolítja az életét. A történetben fontos szerepet játszik a barátság, a hűség, valamint, hogy milyen az, amikor két világ találkozik. Ugyanis Wilhelm beleszeret az iskola ösztöndíjas, szegény diákjába, Simonba, aki még bevándorló gyökerekkel is rendelkezik.

Young Royals
Kép forrása: Netflix / Young Royals

Mi történik, ha a koronaherceg meleg?

A Young Royals a melegség elfogadásáról szól, pláne, ha olyan körökben jelenik meg, ahol még inkább meghatározók a konzervatívabb szerepek. Wilhelmről és Simonról előkerül egy videó, ami miatt egész Svédország azt találgatja, hogy meleg-e a koronaherceg, és azonnal felmerül a kérdés, hogy ki lesz majd az utódja, ha tényleg az. Végül a korona nyomására letagadja, hogy ő látható a videón, ami miatt elveszíti a szerelmét. Ezzel ér véget az első évad, a második pedig leginkább arról szól, hogy mindkét fiú elfogadja önmagát, és rájönnek arra, hogy hogyan lehetnek együtt a különbözőségeik ellenére. Wilhelm az évad végére eljut arra a pontra, hogy merje önmagát vállalni a világ előtt, akkor is, ha ezzel felborítja az évszázados hagyományokat.

Lesz a Young Royalsnak harmadik évada?

Két évad nézhető meg eddig Netflixen, svédül magyar felirattal, angolul magyar felirattal − az eredeti színészek mondták fel az angolt is, így van egy kis akcentusuk, ami zavaró lehet egyeseknek. Készült hozzá magyar szinkron is, de az nem a legjobbak közül való, az eredeti hangok jobban működnek.

A harmadik évad érkezését már megerősítette a Netflix, de a megjelenés pontos dátumát még nem közölték.

Majdnem másfél év telt el a Young Royals első két évada között, de most, hogy a covidkorlátozások már nem akadályozzák a forgatást, a harmadik évad gyorsabban érkezhet. A Digital Spy 2023 telére tippeli a premiert.

Youngroyals S2 Groupshot Larger
Kép forrása: Netflix / Young Royals

Borítókép forrása: Netflix / Young Royals