Barion Pixel Vörös, fehér és királykék: A Túl a barátságon-nal vetekedő romantikus filmmel előzte be a Prime a Netflix Heartstopper-ét – Coloré

Vörös, fehér és királykék: A Túl a barátságon-nal vetekedő romantikus filmmel előzte be a Prime a Netflix Heartstopper-ét

2023. 08. 13.

Miközben a Fülig beléd zúgtam 2. évada hatalmas csalódás, a Vörös, fehér és királykék akkora meglepetés, hogy ennél szebb queer filmet nem láttunk mostanában.

A Vörös, fehér és királykék egy bestseller regény adaptációja, melyet Casey McQuiston írt és a könyv is hatalmas sikert aratott. A belőle készült film a Prime-on pedig meglepetésszerűen csapott be, és garantáltan végig fogja libabőrözni mindenki, aki kicsit is nyitott. Nyitott a szerelemre, a romantikára, a királyi család történeteire, az LMBTQ témákra és a humorra. Talán a Brokeback Mountain volt hasonlóan zseniális alkotás, és habár a történet egészen más, a modern kori meleg szerelmi mesék között kiemelkedőt alkotott Matthew Lopez rendező.

Vörös, fehér és királykék
Forrás: Prime

Miközben a Fülig beléd zúgtam (Heartstopper) 2. évadára várt mindenki a Netflixen, a sorozat új évada tele van egy csomó klisével és felszínes történetszállal, helyenként pedig kifejezetten irritáló és negatív képet fest a queer tinédzserekről. Ezt a keserű ízt mossa el óceánként a Vörös, fehér és királykék, mely az amerikai elnök fiának és a walesi hercegnek egymásra találását mutatja be.

Természetesen egy alternatív univerzumban történhet mindez, ahol az USA elnöke nő, méghozzá a zseniális Uma Thurman alakításában, és a brit királyság szereplői is csak nevükben emlékeztetnek a valóságra. Nicholas Galitzine alakítja Henry herceget, a fiatal színész jó néhány romantikus alkotásban bizonyított már, és annyira jó a casting, hogy küllemében valóban akár az igazi királyi család tagja lehetne Galitzine. A másik oldalon ott az elnök fia, Alex, akit Taylor Zakhar Perez formál meg. A skandináv és a latin sárm találkozása ez egy rendkívül kedves történetben, tele humorral, “lepkék a gyomorban” jelenettel és bizony erotikával.

Vörös, fehér és királykék
Forrás: Prime

Ahogy a Heartstopper igencsak kasztrálta szereplőit, és tudomást sem vesz a tinédzserek alapvető szükségleteiről – igencsak valószerűtlen módon – addig a kétórás játékidejű film egyszerre arcpirítóan, mégis gyönyörűen mutatja be ezeket a jeleneteket. Hasonlóval a Túl a Barátságonban találkozhattunk.

Míg az előzetes könnyed szórakozást ígér, addig a teljes film valójában komoly mondanivalót fogalmaz meg, és egy nagyon érdekes felvetést jár körül. Mindezt remek színészekkel, sok humorral és nem csöpögős, mégis szívolvasztó módon. Azoknak, akik lelki feltöltődésre vágynak, és megingott a hitük a szerelemben, ez az alkotás visszaadja a reményt. Természetesen nem marad el az amerikai Happy End, de egy ilyen film esetén ez mondhatni elvárás.

Borítókép forrása: Prime