Barion Pixel Elindult a The Morning Show 3. évada, mi pedig tűkön ülve várjuk a következő epizódot – Coloré

Elindult a The Morning Show 3. évada, mi pedig tűkön ülve várjuk a következő epizódot

2023. 10. 11.

Ezúttal sem aprózták el a The Morning Show készítői: intézményesített rasszizmussal és a nagyvállalati hatalmi játszmák új, a korábbinál is mocskosabb szintjével találkozhatunk a sorozat harmadik évadában.

Újra elképesztő történetszálak bontakoznak ki Michael Ellenberg nagy sikerű sorozatában, a The Morning Show-ban. Ugyan félő volt, hogy az alkotók képesek lesznek-e elrugaszkodni a #metoo botrány szálától (amelynek kapcsán Steve Carrel végre megcsillogtathatta elképesztő színészi képességeit), nincs okunk az aggodalomra: Jennifer Aniston és Reese Witherspoon kettőse a harmadik évadban is elegendő gondolkodni valóval szolgál a rajongóknak. 

The Morning Show – A történetről dióhéjban 

A The Morning Show stábja fölött ismét összecsapnak a hullámok: a koronavírus-járvány utáni gazdasági válság ugyanis a UBA-t sem kíméli. Cory (az alakításáért korábban Primetime Emmy-díjat és Cristics’ Choice Television Awardot besöprő Billy Crudup) minden erejével azon van, hogy megmentse a süllyedő hajót, de nem sok választási lehetősége van, hogy elkerülje több mint húszezer dolgozó elbocsátását.

A CEO veszélyes játékba kezd: Paul Marks tech-guru (Jon Hamm) pénzével szeretné visszarántani a csőd szélére jutott UBA-t. (Marks figurája egyébként kísértetiesen hasonlít Elon Musk válallat vezérre.) Kétségbeesett próbálkozása közben azonban sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből: még csak az ötödik résznél tartunk, de máris szemtanúi lehettünk egy hekker támadásnak, amely kapcsán újra erőkerült az intézményesített rasszizmus kérdése a csatorna berkein belül. 

Mindeközben Alex (Jennifer Aniston) és Bradley (Reese Witherspoon) igyekeznek tartani a frontot, de az elsőbbségért való küzdelem, valamint a korukból és világnézetükből fakadó nézetkülönbségek még mindig képesek éket verni közéjük.

A sorozatban persze ismételten visszaköszön a valóság, s gyönyörű kontrasztoknak lehetünk szemtanúi: míg a UBA stábja egy Staton Islandi „palotában” ünnepli következő fejezetét, addig a világ másik felén embertelen körülmények között zajlik az orosz-ukrán háború. (Mariupol ostromát egyébként szó szerint megemlítik a készítők.) 

Aniston és Witherspoon: a páratlan páros

Kétségkívül az elmúlt időszak egyik legjobb döntése volt Michael Ellenberg rendező részéről, hogy összeterelte a Jóbarátok Green testvéreit, azaz Jennifer Anistont és Reese Witherspoont a The Morning Show-ba. (A hölgyek egyébként a sorozat executive producerei.) 

Aniston és Whiterspoon nemcsak erőteljes duónak bizonyulnak, de egyenként is fantasztikus alakításokkal örvendeztetnek meg minket: Aniston 2020-ban Screen Actors Guild-díjat nyert, de mindkettejüket jelölték már Emmy-re is munkájukért. 

The Morning Show, Reese Witherspoon
Kép forrása: Gotham/Getty Images

„Reese elképesztően keményen dolgozik. Szerintem az egyik legkeményebben dolgozó színész, abban a tekintetben, mennyi mindent csinál. A Hatalmas kis hazugságok után azonnal beleugrott ebbe és nem spórolta ki belőle az energiát” – véli kolléganőjéről Jennifer Aniston. (A színésznő számára egyébként Witherspoon volt az egyik húzóerő abban, hogy elvállalja a The Morning Show-t, emellett a rendező, Micheal Ellenberg is sokat nyomott a latban.)

Persze, Aniston sem spórolja ki az energiát az alakításából: a hozzá közelállók még sosem látták őt ennyire elmerülni egy drámában.

Nagyon felszabadító volt a munkafolyamat számomra, mivel így kidolgozhattam magamból egy rakás emléket és érzelmet, amiket ideje volt elengednem

– jegyezte meg korábban.

Aniston és Witherspoon nem vették félvállról a munkát: a stáb néhány tagja korábban viccesen megjegyezte, hogy míg a férfi színészek jellemzően ledőlnek a lakókocsijukban a következő jelenet előtt, addig Jennifer és Reese inkább átnézik a következő jelenetet, hogy az tökéletes legyen. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen a The Morning Show az AppleTv+ harmadik legnézettebb műsora. (Csak a Ted Lasso és a Severance tudták leelőzni.)

The Morning Show 3. évada szeptember 13-án, dupla résszel debütált az AppleTv+-on, és szerdánként új résszel jelentkezik ugyanitt. 

Források: EntertainmentTonight.com,  Imdb.com, 
Borítókép forrása: James Devaney/Getty Images