NapiJó: Vivino – legyél Te is borszakértő!

2021. 05. 15.

Amatőr vagy? Vagy csak egyszerűen érdekel valamelyik borfajta? A Vivino borcímke-felismerő alkalmazás segítségével mindent megtudhatsz egy borról, amit csak szeretnél.

Vendégek jönnek vacsorára, és nem tudsz dönteni, melyik bort emeld le a polcról az 50 méternyi kínálatból? Vagy mindenféle különösebb ok nélkül vásárolnál egy-két fajtát, hogy legyen otthon, de fogalmad sincs, hogy mi alapján válassz? Ha ismerős a helyzet, akkor érdemes letöltened a Vivino alkalmazást. Ezután nincs más dolgod, mint a telefonod kamerája elé tartani a kérdéses borok címkéit, s miután az applikáció felismeri a kezedben tartott bort, kilistázza róla a legfőbb tudnivalókat. Rögtön láthatod, milyen értékelést kapott az alkalmazás többi használójától, megtudhatod, mennyi az átlagára, melyik évjárata volt a legjobb, milyen ízvilággal rendelkezik vagy éppen mi mellé ajánlott fogyasztani. Ha pedig az alkalmazás jobban „megismeri” a borfogyasztási szokásaidat, akkor a későbbiekben jelzi azt is, hogy egy adott bor mennyire felel meg az ízlésednek.

Vivino App
Forrás: Vivino

A Vivino adatbázisában a világ 15 millió címkéje megtalálható, köztük több magyar borász borai is. Nem csak amatőr borfogyasztóknak ajánlott, hanem mindenkinek, akit érdekel a hegy leve.

Ne feledd, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk!

Borítókép forrása: Pixabay.com