Barion Pixel Lesz, ami lesz: improvizációs sorozat indul nagy nevekkel a Pesti Színházban – Coloré

Lesz, ami lesz: improvizációs sorozat indul nagy nevekkel a Pesti Színházban

2022. 10. 27.

A Vígszínház társulatának más-más tagjai a legkülönfélébb játékszabályok szerint, de mindenképpen a nézők aktív közreműködésével fognak improvizálni havonta egyszer a Pesti Színházban. Október 28-án, azaz holnap, Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András és Seress Zoltán fognak rögtönözni.

Gazdasági-, rezsi-, szociális-, pszichológiai-, egzisztenciális-, valamint párkapcsolati válságok kezelésére hirdet „válságkezelési útmutatót” a Vígszínház társulata október 28-ra a Pesti Színházban.

Improvizáció felsőfokon

A Lesz, ami lesz című improvizációs sorozat első részében Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel a napjainkat meghatározó, körülölelő, néha besötétítő, máskor abszurddá tevő, szóval néha már-már szórakoztató válságok témájában fognak a színészek – Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András és Seress Zoltán – rögtönözni. Az idei estek házigazdája Rudolf Péter lesz.

improvizáció
Az idei estek házigazdája Rudolf Péter lesz / Kép forrása: Vígszínház, fotó: Juhász Éva

„Az improvizáció az abszolút jelenidő. Végül is ez az életünk, manapság egyre kiszámíthatatlanabb, mi fog történni a következő pillanatban. Nehéz uralni a jelent. Amikor az ember improvizál, csak önmagából építkezhet. Talán még többet árul el önmagáról, mint egy nagy klasszikus szerepben. Ugrás az ismeretlenbe, csak a kollégában bízhatsz. Nincs író, sem rendező a háttérben kottával, instrukciókkal, vezérfonallal. Felmegy az adrenalin és kilökődnek a mondatok. Vagy nem lökődnek ki, csikorog az agy, a néző számára azt hiszem, ez is szórakoztató. Egy közös játék ez, ahol gondolom a nézőtéren ülő is végigpörgeti önmagában, mit mondana, merrefelé vinné a történetet. Ezekre az estekre másképp készülünk, nevezetesen sehogy” – mondta az improvizációs sorozat kapcsán Rudolf Péter, az idei estek házigazdája.

A társulat reméli, hogy a „kezelés” után a közönség derűsebben fog távozni, mint ahogyan érkezett…

Borítókép forrása: Vígszínház