Barion Pixel Indul a 7. Belvárosi Sörfesztivál: kóstoljunk bele együtt az élet habos oldalába! – Coloré

Indul a 7. Belvárosi Sörfesztivál: kóstoljunk bele együtt az élet habos oldalába!

2023. 08. 29.

Gyöngyöző sörös korsókkal, váratlan ízkombinációkkal és kiváló hangulattal vár minket az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Belvárosi Sörfesztivál, amelynek ezúttal is az ötödik kerületi Szabadság tér ad otthont.

2023-ban ismét a SPAR Magyarország támogatásával került megrendezésre a Belvárosi Sörfesztivál, amely a legjobb magyar sörfőzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a látogatókat augusztus 29. és szeptember 3. között a budapesti Szabadság téren.

Belvárosi Sörfesztivál, az élet habos oldala

Párás falú pohárban aranyló, hideg sörrel, minőségi streetfood kínálattal, csodálatos környezetben várja idén is a sör szerelmeseit a Belvárosi Sörfesztivál, amely ezúttal is felvonultatja a magyar és nemzetközi sörfőzdék söreinek színe-javát egy helyen. 

Az idei fesztiválon megkóstolhatjuk például az évszázados dreheri hagyományok és a legmodernebb sörtrendek találkozását, egy pohárban: ez az ANTL Key West APA és az új Búza Session Lager, amelyek elképesztő ízvilága még a legszigorúbb sörguru fejét is egészen biztosan elcsavarja. 

Hasonló a helyzet a Brooklyn East IPA esetén is: a Magyarországon még csak néhány helyen elérhető sör a Belvárosi Sörfesztiválon debütál először a nagyközönség előtt. A Brooklyn egyébként érdekes háttértörténettel rendelkezik: készítői szerették volna visszahozni a sörfőzés hagyományát és szeretetét Brooklynba, hiszen a városrész egykor a sörgyártás epicentruma volt Amerikában. A Brooklyn sörök mostanra az Egyesült Államok több mint felében elérhetők, s mára több, mint harminc, másik országban is megtalálhatók. 

Garett Olivér, a Brooklyn díjnyertes sörfőzője igyekszik mindent elérhetővé tenni az érdeklődőknek, ettől függetlenül a Brooklyn East IPA lehet az ász: a kiegyensúlyozott ízvilágú sör testes maláta alappal rendelkezik, ám a korty végére kellemesen kikerekednek benne a keserű és aroma komlók, emellett ízjegyeiben csonthéjas gyümölcsök, valamint borókabogyó és citrusfélék is érzékelhetők. 

Belvárosi Sörfesztivál, sör
Kép forrása: Unsplash.com

Nem úgy a Festival Hippie elnevezésű sör 2023 verziója, amely a sörivók tavalyi meginterjúvolása után frissítően gyümölcsös, komlóval telített aromajegyek ölelésében jött létre. A Festival Hippie idei verziójához Sabro-Mosaic-Amariollo ízkombinációját használták fel, hogy egy laza, izgalmas, trópusi gyümölcsös illatbombát hozzanak létre. (Érdekesség, hogy a sör így a SPAR és a Belvárosi Sörfesztivál vendégeinek 2023-as kollaborációjának gyümölcseként jött létre.) 

A kiállítókat illetően sincs oka a fesztiválnak szégyenkezésre, hiszen (többek között) jelen lesz a Horizont Brewing és a TotalDrinks – Pannonhalmi Sörfőzde is. A Horizont Brewing csapata 2017-ben nyerte el első kupáját a Craft Beer Cupon, Dubajban, de magyar viszonylatban sincs szégyellni valója, hiszen a szakmai bloggerek a Legjobb Főzde díjával tüntették ki 2019-ben. 

A TotalDrinks csapata ezúttal a Pannonhalmi Főapátság megismételhetetlen, egyedi kézműves söreivel készül a hatnapos megmérettetésre, így például válogathatunk a Pannonhalmi Blonde (szűretlen, világos sör), a Pannonhalmi Dubbel (felsőerjesztésű, szüretlen barna sör), a Pannonhalmi Trippel (felsőerjesztlsű, szűretlen világos búzasör), a Pannonhalmi Quadrupel (magas alkoholtartalmú, szűretlen búzasör), a Pannonhalmi Witbier (felsőerjesztésű, szűretlen, világos búzasör) és a Pannonhalmi Meggy Ale (szűretlen, gyümölcsös sör) különlegességek közül. 

A Belvárosi Sörfesztivál célja továbbra is az, hogy népszerűsítsék a hazai sörkultúrát, valamint a jól ismert márkák mellett olyasmikkel is megismertessék a közönséget, amelyet eddig még nem próbáltak. 

A rendezvényre a belépés ingyenes, de a sörfogyásztáshoz egyedi fesztiválüvegpoharak vásárlása szükséges!

Forrás: sorfesztival.hu
Borítókép forrása: Unsplash.com