Cseppben a tenger – imádjuk a Beszélő fejek monológjait

Tavaly októberben volt a premierje a Centrál Színház Beszélő fejek című produkciójának, és reméljük, még jó sokáig műsoron is marad.

Négy színésznő (Borbás Gabi, Liptai Claudia, Szabó Éva, Sztarenki Dóra) és Scherer Péter, három élettörténet, három monológ, egy felvonás – ez a Beszélő fejek a Centrál Színházban. Egy estén tehát a négy színésznőből kettőt láthatunk a színpadon, őket pedig mindig Scherer Péter alakítása követi. A monológok olyanok, mintha kinyúltunk volna a színház ajtaján és berántottunk volna egy civilt, mondja el, mi zajlik épp az életében.

2 Horváth Judit Beszélő Fejek Centrál
Forrás: Horváth Judit / Centrál Színház

Egyedül élő, mindenkire panaszkodó özvegyasszony, naiv színésznőcske, aki jóhiszeműen mindent megtesz egy jobb szerepért, hiszen”profik vagyunk, nem?”, és az idős édesanyjával élő, középkorú férfi, akinek felborítja mindennapjait anyja egy régi udvarlójának felbukkanása – a három, Szabó Éva, Sztarenki Dóra és Scherer Péter által eljátszott karakter (akiket én láthattam) éles ellentétben áll egymással, így mutatva be, mennyire sokfélék vagyunk.

Horváth Judit Beszélő Fejek Centrál
Forrás: Horváth Judit / Centrál Színház

Mit tegyünk, ha a szomszédasszony egy nap megöli a férjét? Hogyan jelentsük fel felebarátainkat? Drukkoljunk-e, ha nyugdíjas édesanyánk váratlanul bepasizik? Hogyan hazudjunk magunknak, a karrier érdekében eladjuk magunkat? Alan Bennett meséi hétköznapi emberekről szólnak, akik extrém helyzetekben találják magukat. A monológok hol humorosak, hol megrázóak, de mindig mélyen emberiek.” – szól a színlap, és ehhez mérten én is ezzel a megjegyzéssel ajánlom megtekintésre a Beszélő fejeket: számítsunk jó szórakozásra, de arra is, hogy össze fog szorulni a szívünk.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A 3 legbájosabb csillagjegy az asztrológusok szerint