Fogj össze a színészekkel: jótékonysági gála a Centrál Színházban

2022. 09. 06.

E hét vasárnapján jótékonysági gálán vehetünk részt, melynek a Centrál Színház ad otthont. A bevételt a Színház az Ódry Árpád Művészotthon megsegítésére ajánlotta fel.

A Centrál Színház szeptember 11-én több színművész összefogásával azt tűzte ki céljául, hogy segítse az Ódry Árpád Művészotthon lakóit. A Művészotthon 1950. október elsején nyitotta meg kapuit a nyugdíjba vonult művészek ellőtt. Létrehozója Gobbi Hilda volt, aki szívügyének tartotta, hogy a lakhatással küzdő idős színészeknek ne kelljen nélkülözésben tölteniük életük utolsó éveit.

Az Otthon a mai napig segíti a művészeket, így lakhatást és élelmet biztosítva számukra, ügyelve arra, hogy minden rendelkezésre álló egészségügyi ellátásban részesülhessenek.

A Centrál Színház színpadán számos budapesti színház művésze feltűnik
A Centrál Színház színpadán számos budapesti színház művésze feltűnik / Kép forrása: Centrál Színház

Gála a Centrál Színházban

A szeptember 11-i jótékonysági gála délután 15 órakor veszi kezdetét, s nemcsak a helyszínt biztosító színház művészei lépnek színpadra, hanem a főváros számos színházából érkeznek játszani. A prózai produkciók mellett énekes és hangszeres előadásokat is láthatunk, de lesz vers, kuplé és komolyabb műsorszámok is. A műsorvezető a méltán népszerű színész és rendező, Alföldi Róbert lesz.

Puskás Tamás, a Színház igazgatója elmondta, hogy a kezdeményezés Botos Éva színésznő nevéhez fűződik, s nem volt nehéz társakat találni az ötlet megvalósításához, hiszen sokaknak fontos idős kollégáik sorsa.

A gálán feltűnik többek közt Földes Eszter, Gryllus Dorka, Györgyi Anna, Hernádi Judit, Lengyel Tamás, Mácsai Pál, Papp János és Pokorny Lia is.

További információ a Centrál Színház oldalán érhető el.