Barion Pixel Közeleg a Gourmet! A legfiatalabb és legügyesebb séfekre és cukrászokra fókuszál idén az ország gasztrofesztiválja – Coloré

Közeleg a Gourmet! A legfiatalabb és legügyesebb séfekre és cukrászokra fókuszál idén az ország gasztrofesztiválja

2023. 05. 11.

Az új generációt, a legfiatalabb magyar csúcsséfeket és kreativitásukat állítja idén középpontjába a legszínvonalasabb hazai gasztronómiai fesztivál, a Gourmet Fesztivál június első hetében.

Június 2-4. között több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig várják az érdeklődőket a Millenárison.

Míg korábban egy-egy alapanyag állt a Gourmet középpontjában, és az egyes kiállítók, éttermek ezekből az alapanyagokkal dolgoztak, idén az új generációra irányul a legtöbb figyelem. (Mindez egyben válasz a tavalyi témára, az Örökségre is.)

Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának „legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet csapatát vezeti, valamint Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett.

Gourmet Fesztival 2022v
Gourmet Fesztival 2022v

Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide „Év Fiatal Séfje” díját, és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punkzenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós-író-műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is.

Forrás és fotók: Gourmet Fesztivál / Facebook