Barion Pixel Misztikus thrillerrel zárja az évet a Centrál Színház: december végén jön a 2:22 (egy kísértettörténet) – Coloré

Misztikus thrillerrel zárja az évet a Centrál Színház: december végén jön a 2:22 (egy kísértettörténet)

2022. 12. 18.

Jelenünk gondjairól mesél, ám elsősorban mégis a szeretet nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet a Centrál színház december 30-án debütáló előadása, a 2:22 (egy kísértettörténet).

Nem ritka manapság, hogy a vacsoraasztalnál összecsap a misztikum és a realitás: ennek lehetünk szemtanúi a Centrál Színház december 30-án debütáló 2:22 című alkotásában, amelyet itthon Puskás Tamás vitt színpadra Danny Robins misztikus thrillere alapján. 

Centrál Színház – 2:22

„Két dolog miatt döntöttem úgy, hogy mindenképpen elhozom Magyarországra a stand up-os múlttal rendelkező Danny Robbins misztikus thrillerét. A kísértetdarabok a krimi dramaturgiáját követik, csak itt nem a gyilkost keressük, hanem hogy ki a szellem és miért kísért, ennek kell az előadás végére kiderülnie. A rejtély ebben az esetben döbbenetes fordulattal oldódik meg. Ezt felettébb izgalmasnak találtam,” – nyilatkozta az előadásról a Centrál Színház igazgatója, egyben a darab rendezője, Puskás Tamás. 

Való igaz, hamisítatlan kísértethistóriának lehetünk szemtanúi, hiszen az előadás adrenalinnal teli estével kecsegteti a nézőket, mi több szellemekkel is találkozhatunk: Jenny (Martinovics Dorina) ugyanis teljes bizonyossággal állítja, hogy házukban minden éjjel kísértet jár, aki 2 óra 22 perckor jelenik meg. Férje, az asztrofizikus Sam (Lengyel Tamás) azonban hallani sem akar a balga ötletről, így nem véletlen, hogy új házuk első vendéglátása katasztrófába torkollik, amikor a férfi pszichológus barátnőjét, Laurent (Ágoston Katalin) és párját, Bent (Mészáros András) látják vendégül. A darab azonban nemcsak a transzcendens kontra realitás konfliktusát dolgozza fel, hiszen központi motívuma sokkal tisztább, ám mégis komplikáltabb érzelem: a szeretet, s annak szükségessége. 

Centrál színház, 2:22 (egy kísértettörténet)
Lengyel Tamás a Centrál Színház, 2:22 (egy kísértettörténet) című darabjának főszereplőjeként. Kép forrása: Tamás Dorka

„Miközben a darab – ahogy a címe is sejteti – a jelenünk problémáiról beszél, a szeretet nélkülözhetetlenségéről szól,” – tette hozzá a rendező. „Korunk technológiája, mint a hangrobbanás, lehagyta a vele élő embert. Megfordult a világ. Az előző generációk bölcsességére mintha már nem lenne szükség… Gyökértelenek vagyunk és hitevesztettek. Az ember ma magányosabb, mint valaha volt. Meghódíthatjuk a Marsot, de ha a szeretet nem melegíti az életünk, minden győzelmünk hiábavaló,” – foglalta össze a darabbal kapcsolatos gondolatait Puskás. 

A 2:22 (egy kisértettörténet) ősbemutatójára december 30-án este 20:22 perckor kerül sor a budapesti Centrál Színházban. A darabot Puskás Samu fordította, jelmeztervezője Matis Edit, díszlettervezője Bagossy Levente. Az előadás zenéjét Puskás Dávid hozta létre, a fényterv Friedrich Gergely munkáját dicséri. 

Az előadásról bővebb információkat ITT lelhetünk fel, jegyek pedig ITT vásárolhatók meg. 

Borítókép forrása: Tamás Dorka