Barion Pixel Budapest Retró Élményközpont – ahol még Bambi is kapható – Coloré

Budapest Retró Élményközpont – ahol még Bambi is kapható

2021. 11. 19.

Lada rendőrautóval járőrözni a Gazdagréti lakótelepen akkor, amikor a Szomszédok teleregény játszódik, korabeli viccek hallgatása telefonfülkében, bemondóként szerepelni a Híradóban és sok-sok retro tárgy – ezt ígéri a Budapest Retro Élményközpont.

„Az ország legszórakoztatóbb élményközpontjaként” aposztrofálja magát a Budapest Retro Élményközpont. Az állítás nincs is messze a valóságtól, legalábbis azok számára, akiknek a háromszintes létesítményben bemutatott tárgyak egykor életük részét képezték.

Nagyon nagy élmény felfedezni a Malév logó alatt parkoló veterán autókat, újra telefonfülkét használni, ÁFOR-kútnál megfordulni, vagy megnézni, milyen tárgyakat vitt magával Farkas Bertalan a világűrbe. A retro tévéken pedig eközben a Tévémaci és a Delta megy, és megvan a nyolcvanas évekbeli szoba is, falán a pálmafás poszterrel. Akinek kedve van hozzá, azt is kipróbálhatja, hogy áll rajta a világos otthonka.

Otthonka
Kipróbálnád, hogy áll rajtad az otthonka? / Fotó: Facebook

A Retro Bisztró finomságai

Az élmény a Retro Bisztró teszi teljessé, ahol természetesen Bambi is kapható, amit a zenegép muzsikáját hallgatva kortyolhatunk el a műbőr csőbútorokon ülve. Nem hiányozhat a retro gombás melegszendvics, a zsíros deszka, a sült debreceni, a töpörtyű kenyérrel és a gyulai kolbászos szendvics.

Az ebédmenüben megtalálható többek között a bácskai rizseshús és a lebbencsleves. Nem retro, sőt, de szívmelengető, hogy az étlapon glutén- és laktózmentes kolbászos lepény és sajtos-tejfölös lepény is szerepel.

Retro Konyha Facebook
Egy ízig-vérig retro konyha / Fotó: Facebook

Egy kirándulást biztosan megér egy szürke őszi napon. A Budapest Retro Élményközpont címe: 1051 Budapest, Október 6. utca.

Nyitókép forrása: bpretro.com