Barion Pixel Démonok lepik el a világot? – olvass bele Cassandra Clare könyveibe – Coloré

Démonok lepik el a világot? – olvass bele Cassandra Clare könyveibe

2023. 04. 30.

Cassandra Clare amerikai írónő egy teljes fantasy világot képzelt el megbújva a mi világunk mögött. Megteremtette az árnyvadászokat, mellettük pedig a boszorkánymestereket, tündéreket, vérfarkasokat és a vámpírokat.

A Végzet Ereklyéi – Az első árnyvadász sztori

Cassandra Clare első nagy sikerű könyvsorozata A Végzet Ereklyéi volt. A történet Clary Frayre koncentrál, aki teljesen átlagos életet él, amíg valaki elrabolja az édesanyját. Kiderül, hogy valójában nephilim, vagyis árnyvadász, de az édesanyja évek óta bujkál az emberek világában az apja elől, aki gonosz dolgokat tett korában. Azonban megtalálja őket, és elraboltatja az édesanyját, ezért Clarynek az árnyvadászok segítségét kell kérnie, hogy visszakapja őt. Így ismerkedik meg Jace-szel, Alec-kel és Izzyvel, akik segítenek neki rájönni, hogy ki is ő valójában.

A sorozat összesen hat kötetből áll. Az első etap a Csontváros, Hamuváros és Üvegváros címeket viseli. A második szakasz, ahol már nem Clary apja, hanem annak a fia a főgonosz, pedig a Bukott angyalok városa, az Elveszett lelkek városa és a Mennyei tűz városa címeket kapta.

A történetből film is készült Lily Collins főszereplésével, de nagyot bukott, így nem érkezett folytatás. Később ismét próbálkoztak csak sorozat formájában. Ez már nagyobb sikert ért el, a Shadowhunters sorozat három évadot élt meg.

Előzménysztori: Pokoli szerkezetek

Cassandra Clare árnyvadászokról szóló világa akkora siker lett, hogy az írónő hamar úgy döntött, hogy bővíti az univerzumot. Egy előzménysztorit írt, aminek Clary, Jace és a többiek ősei a főszereplői.

Ez a történet a viktoriánus Londonban játszódik. Tessa Gray Amerikából érkezik Angliába a testvéréhez, de kiderül, hogy csapdába sétál. Különleges képességgel rendelkezik, amit az elrablói gonosz célokra akarnak felhasználni. Végül kiszabadul, és menedéket kap az árnyvadászoktól, akiknek az a célja, hogy megvédjék a világot a démonoktól.

Ez a sorozat Cassandra Clare talán legjobban sikerült sorozata. Tessa mellett két férfi főszereplővel, Willel és Jemmel, akik legjobb barátok, de ugyanabba a nőbe lesznek szerelmesek. A trilógia részeinek címe Az angyal, A herceg és A hercegnő.

Cassandra Clare azóta is több árnyvadász generációról írt már könyveket, ezeket majd külön cikkben gyűjtjük össze.

Borítókép forrása: Instagram / cassieclare1