Barion Pixel Tíz év után folytatódik az Eragon-sorozat – izgalmasnak ígérkező fantasy-premier a könyvpiacon – Coloré

Tíz év után folytatódik az Eragon-sorozat – izgalmasnak ígérkező fantasy-premier a könyvpiacon

2023. 03. 26.

Az Örökség ciklus, vagy ahogy a legtöbben emlegették, az Eragon kötetek voltak a gyerekkorom kedvenc olvasmányai. Izgalmas, kalandos fantasy-sorozat, ami egy másik világban játszódik, tündékkel, törpökkel és sárkányokkal. Nagyjából 10 éve azt hittük, hogy sorozat véget ért, de Christopher Paolini új kötetet jelentett be.

Amikor kisgyerek voltam, nem szerettem olvasni. Nehezen barátkoztam meg a könyvekkel, főleg azért, mert először én is, ahogy sokan mások, az iskolai kötelezőkkel találkoztam. Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön, Gárdonyi Géza: Egri csillagok és Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk. Egyik sem nyerte el a tetszésem, nagyon nehezen tudtam rajtuk átrágni magam.

Azonban a családom tagjai mind szeretnek olvasni, anyukám is sejtette, hogy azzal van a probléma, amit olvasnom kell, nem pedig konkrétan az olvasással. Ezért egyik nap suli után bevitt a helyi könyvesboltba (kisvárosban éltünk), mondván, hogy válasszak bármit, amit csak szeretnék, amit úgy érzem, hogy érdekelne eléggé ahhoz, hogy végigolvassam. Nekem pedig Christopher Paolini Eragon című könyvére esett a választásom. Hozzátartozik, hogy akkoriban még a borítója fogott meg igazán, ugyanis csodaszép kék sárkány van az elején. Aztán elolvastam az ismertetőjét, és az is nagyon tetszett, mindig is szerettem a fantasy sztorikat sárkányokkal.

A választásom meg is szerette velem az olvasást, többek között az Eragon összes folytatását végigolvastam. A sorozat utolsó kötete 2011-ben jött ki, 2019-ben megjelent egy folytatás A ​villa, a boszorkány és a sárkány (Történetek Alagaësiából 1.). Most pedig Christopher Paolini ismét bejelentett egy új könyvet az Eragon világából, Murtagh címmel.

Miről szól az Eragon?

Az Eragon egy parasztfiúról szól, aki vadászat közben talál egy sárkánytojást az erdőben, ami kikel neki. Innentől kezdve pedig sárkánylovas lesz. Azonban a Lovasok rendjének tagjai mind meghaltak a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban, aki szintén ura egy sárkánynak.

A kikelt tojásnak hamar híre megy, így Eragon és a sárkánya, Saphira élete veszélybe kerül. Egy rejtélyes öregember, aki még ismeri a régi kort, Brom veszi a fiút a szárnyai alá, hogy kiképezze és élve eljuttassa a vardenekhez, akik lázadnak a birodalom és király ellen. Eragon pedig így lesz a lázadók legfőbb reménysége, hogy legyőzzék Galbatorix királyt.

Ki Murtagh?

Murtagh az Eragon, vagyis az Örökség ciklus egyik hányattatott sorsú szereplője. Akit először az apja kínzott, majd a kegyetlen Galbatorix király elraboltatta. A fogságában kikelt neki egy sárkánytojás, így esélye sem volt a szabadságra. Eragonhoz hasonlóan ő is sárkánylovas lett.

Az új bejelentett kötet Murtagh életéről fog szólni, egy évvel az Örökség ciklus eseményei után indul, és az eredeti sorozat történetére épül.

Leírás

A világ már nem biztonságos a sárkánylovas Murtagh és sárkánya, Tövis számára. A gonosz királyt megdöntötték, és nekik szembe kell nézniük a rémuralomában játszott szerepük következményeivel, még akkor is, ha nem szabad akaratukból cselekedtek. Most gyűlöltek és magányosak, a társadalom peremére száműzve. De, amikor Murtagh felfedez valami gonoszságot Alagaësiában, egy epikus utazás veszi kezdetét ismerős és ismeretlen vidékekre, ahol neki és Tövisnek minden erejüket be kell vetniük, hogy megtaláljanak és túljárjanak egy titokzatos boszorkány eszén. Egy boszorkány, aki sokkal több, mint amilyennek látszik…

A Murtagh 2023. november 7-én jelenik meg Amerikában és az Egyesült Királyságban. A magyar megjelenésről még nem tudni, de biztosan megérkezik majd hozzánk is.

Eragon2

Forrás: Shurtugal

Borítókép forrása: Shurtugal