Barion Pixel Megjelent a Tündérkert írójának első könyve – Az év regénye is lehet! – Coloré

Megjelent a Tündérkert írójának első könyve – Az év regénye is lehet!

2024. 03. 05.

A Legjobban a nőktől féltem Horváth András Dezső, a Tündérkert írójának első regénye.

Horváth András Dezső számos forgatókönyvet jegyzett. A Tündérkerten túl a Nagykarácsony, a Disznóvágás és ez El a kezekkel a papámtól! című filmek forgatókönyvét is ő írta. Most megjelent az első regénye, ami igencsak pozitív kritikákat kapott, hiszen sokunk tud azonosulni a karakterrel, legyünk férfiak vagy akár nők.

A Tündérkerttől a Legjobban a nőktől féltemig

A szerző egy férfi történetét írja le, akinek huszonnégy óra alatt fordul fel az élete, ugyanis egy napon belül veszíti el a szüzességét, és majdnem halálra késelik egy utcai verekedésben. A két élmény elválaszthatatlanul összekapcsolódik a fejében: egyszerre vágyik a szexre, de retteg is tőle. A külvilág előtt rejtegetni próbálja bizonytalanságát. Sok évig él öngyűlöletben, ám egy megváltó szerelem hatására végül szembenéz önmagával, és egy prostituált segítségével látszólag megoldja életének legnagyobb problémáját. Időközben felkeresi az apját is, akit gyerekkora óta nem látott, és megpróbál választ találni a kérdésre: mitől lesz valaki igazi férfi?

A könyv a szerző eleddig ismeretlen oldalát mutatja meg / Kép forrása: Leányvállalat
A könyv a Tündérkert szerzőjének eleddig ismeretlen oldalát mutatja meg / Kép forrása: Leányvállalat

Horváth András Dezső a szexualitás témáját sok humorral és öniróniával közelíti meg, de a szövegből nem hiányzik a lírai érzékenység sem. A regény rövid epizódok füzére, amelyek önálló művekként is megállnák a helyüket. Végül azonban a sok apró részlet egy összefüggő történetté áll össze, és a regény oldalain egy férfi arca rajzolódik ki, akit már mindannyian láttunk. Vagy a tükörben, vagy az ágyunkban, amint éppen fölénk hajol, és azt mondja: – Bocs. A pia. Csak attól lehet.

Nyitókép forrása: Leányvállalat