Barion Pixel A hét híre: jön az Alice Határországban 3. évada – Coloré

A hét híre: jön az Alice Határországban 3. évada

2023. 11. 10.

Bár az Alice Határországban története látszólag lezárult, a készítők visszahozzák kedvelt karaktereinket és a csavaros sztorit.

Az Alice Határországban az egyik legsikeresebb ázsiai sorozat a Netflixen, a Squid Game, a Sweet Home és a Glory mellett. Nehéz a műsorról úgy beszélni, hogy aki még nem látta, ne legyen számára spoileres. Márpedig két évadon keresztül igyekezett mindenki rájönni, mi is történik és hol vannak a főszereplők, illetve miért kell élet-halál harcot vívniuk a különös világban. Aki nem szeretné tudni a csattanót, mert még nem látta, annak csak ajánlani tudjuk, hogy kezdjen bele, és örüljön együtt a törzsfanokkal, mert a streaming óriás bejelentette a 3. évadot.

Az Alice Határországban második évad végén a főszereplők megtépázottan, de visszatérnek az életbe a halál mezsgyéjéről. Kiderül, ki miért került oda és a kórházban feléledő fiatalok ráeszmélnek, hogy egy katasztrófa következtében eddig kómában feküdtek. A túlvilág egy különös hely, ahol ott a Határország, ami elválasztja az élőt az elmúlótól.

Alice Határországban
Forrás: Netflix

Amikor Arisu (Kento Yamazaki) és társai azt hitték, hogy hazaértek és folytathatják emberi létüket, a játékmester előhúzott egy lapot a pakliból: a Jokert. A történet folyamán eddig sosem került elő, márpedig minden pakliban ott a Joker. De vajon, mit jelent ez? És mi lesz most a megtépázott játékosokkal, akik azt hitték, hogy végre visszatértek a valóságba? Minderre a harmadik évad fog választ adni.

Mivel az Alice Határországban egy rendkívül látványos sorozat, rengeteg csodás díszlettel, kosztümmel és speciális effektussal, a legyártása nem egy gyors folyamat, sok utómunkát igényel. Így a premier még nagyon nem most lesz, egyelőre nincs információ, mikorra tervezik. Legideálisabb esetben 2024 tavasza vagy nyara lehet ez, a korábbi két évad azonban mindig decemberben debütált – így lehet, hogy 1 évet is várni kell még.

Alice Határországban
Forrás: Netflix

A főszereplők közül feltehetően szinte mindenki vissza fog térni, már aki nem halt meg, úgy tényleg és teljesen. Ilyen szomorú véget ért Tatta (Yutaro Watanabe), akit el is temettek.

A többi kedvelt karakter azonban újrázhat és feltehetően nem is egy, hanem több évad követi majd a szálakat. A cselekményről sincs semmiféle információ, ám egészen biztos, hogy Arisu és társai nagy sokk előtt állnak a következő évadban. Annak ellenére, hogy az évad fináléjában beléptek az általuk valódi világnak dimenzióba, a Joker-kártya megjelenése azt sugallja: bárhol lehetnek, csak nem a valóságban. Mivel a sorozatnak egy manga széria az alapja, még bőven van ihlet, amiből a készítők meríthetnek.

Borítókép forrása: Netflix