Barion Pixel A lány a maszk mögött: Újabb dél-koreai dráma sorozat tartja lázban a Netflix nézőit – Coloré

A lány a maszk mögött: Újabb dél-koreai dráma sorozat tartja lázban a Netflix nézőit

2023. 09. 13.

Szinte hihetetlen, hogy az ázsiai ország olyan mennyiségben szolgáltatja a jobbnál-jobb szériákat, mint például az USA. A legújabb siker a A lány a maszk mögött.

A Squid Game – Nyerd meg az életed! előtt alig figyeltek az emberek az ázsiai filmes és sorozat termésekre, mármint Európában. Azóta viszont elképesztő gyorsasággal válnak közönség kedvencekké ezek a műsorok, ami nem véletlen: egyedi humor, kíméletlen, agresszív viselkedés, zseniális színészi játék és nagyon szövevényes történet jellemzi őket.

A lány a maszk mögött
Forrás: Netlfix

Ráadásul igen széles műfaji palettán mozognak, az Alice Határországban például egy scifi, a Glory – Dicsőség egyfajta szappanopera, a Törlés egy misztikus és elgondolkodtató dráma sorozat, a Celeb egy keserédes görbe tükör és komoly társadalomkritika, most pedig itt a A lány a maszk mögött, ami szintén váratlan és páratlan siker a streaming szolgáltató oldalán.

A lány a maszk mögött-ben több színész is látható, aki az említett korábbi szériákban feltűnt, így akik ott már megkedvelték őket, azok nagyon fognak örülni. Ilyen például Jom Hjeran színésznő, aki a Dicsőségben Kang asszonyt alakította, a Maszkos lányban pedig egyfajta főgonoszként alakít felejthetetlent. A 46 éves színésznő Amerikában már egészen biztos, hogy bezsebelt volna egy Emmy-t az eddigi teljesítményéért.

A sorozat egy csúnyácska lány élettörténetével kezdődik, aki a munkaidő után webkamerázik a rajongóival – szigorúan maszkban. Semmi rosszra nem kell gondolni, a pornográfia tiltott. Az alapfelállás nagyszerűen bemutatja korunk eme vívmányát, ahol a kanapéhuszárok és kisebb-nagyobb aberrációval élő férfiak (vagy nők) kiélhetik és enyhíthetik magányukat, miközben súlyos pénzeket utalnak át a videós művészeknek.

A lány a maszk mögött
Forrás: Netlfix

Kim Mo-mi élete viszont brutális fordulatot vesz, amikor egyik rajongója megöli a lányt fenyegető férfit. Ez azonban csak a kezdet, hamarosan elszabadul a pokol és a lány arra kényszerül, hogy teljesen megváltoztassa a külsejét. Ezzel elérkezünk egy második igen trendi társadalmi problémához, a mértéktelen plasztikához, amit a koreaiak tökélyre fejlesztettek.

Kezdetét veszi egy olyan bosszúhadjárat, ami természetesen az összes érintett életét tönkreteszi, miközben belelátunk a különleges dél-koreai éjszakai életbe, ízelítőt kapunk a férfi brutalitásból és a családon belüli erőszakból, megtapasztaljuk milyen egy igazi, mély barátság és természetesen egy idő után már érezzük, ebből nem lehet happy end. A forgatókönyv különlegesen építkezik, minden rész más szereplő szemszögéből mutatja be a történetet, miközben az erősen halad előre az időben és végül felölel szinte egy teljes emberi életet. Mindezt nagyon jó fajta humorral és meghökkentően őszinte karakterábrázolásokkal, de persze ázsiai stílusban. Aki az eddigi sorozatokat kedvelte, annak ez a produkció sem fog csalódást okozni.

Borítókép forrása: Netflix