Barion Pixel Alibi.com – Coloré

Alibi.com

2021. 10. 09.

Könnyed francia vígjáték, időnként idétlen poénokkal, amelyek viszont szórakoztatóak tudnak lenni egy húzós hét után vagy egy hosszú, esős, őszi estén.

Élete során mindenki kerül olyan helyzetbe, amikor bármit megtenne egy jó alibiért – vannak, akik egészen kis dolgokat, míg mások súlyos szituációkat, akár kettős életüket lepleznének vele.

Erre a piaci igényre épül az Alibi.com startup, amelynek három munkatársa mindent megtesz ügyfelei elégedettsége érdekében.

Alibi Com Vigjatek
Forrás: Port.hu

Greg, az alibigyár feje éppen megismeri álmai nőjét, Flót, ám amikor a kapcsolatuk annyira komolyra fordul, hogy a lány bemutatja a fiút a szüleinek, kiderül: Flo apja az Alibi.com szolgáltatásainak rendszeres megrendelője. Ebből aztán rengeteg kavarodás és kellemetlen helyzet születik, és persze még több poén. Az alkotók a narkolepsziától a zebralopáson át a kutyákig és macskákig mindent bevetnek humorforrásként, aminek következtében egymást váltogatják a hangosan röhögős, valamint kínos jelenetek. Utóbbiaknál időnként elfogott a szekunder szégyenérzet, és már-már azt fontolgattuk, hogy kikapcsoljuk a filmet, de a gyors tempó és a pörgés végül nem hagyta, hogy kiszálljunk.

Ha nincsenek extra nagy igényeink a művészi színvonalat illetően, akár jól is szórakozhatunk Philippe Lacheau filmjén, aki nemcsak rendezőként, hanem forgatókönyvíróként, sőt, a főszereplő Greg figurájaként is részt vállalt a produkcióban.

A film magyar nyelvű előzetese itt tekinthető meg: