Barion Pixel Új albummal érkezik a friss Kossuth-díjas zenész – Különleges technikával készült a legújabb lemez – Coloré

Új albummal érkezik a friss Kossuth-díjas zenész – Különleges technikával készült a legújabb lemez

2024. 04. 16.

Május 10-én világszerte megjelenik a Mandoki Soulmates új albuma. A Kossuth-díjas Leslie Mandoki különleges technikával rögzítette a lemezt.

A friss Kossuth-díjas Leslie Mandoki, a Mandoki Soulmates frontembere újabb lemezt hozott létre társaival, akikkel nemcsak lélekben, hanem a zenén is osztozik. A harmincéves zenekar új, Memory of Our Future albumának a címe is árulkodik arról, hogy nem mindennapi dalgyűjteménnyel van dolgunk, és az egyedi dallakomon túl, elgondolkodtató dalszöveget hallhatunk, melyeket Leslie Mandoki vetett papírra.

A Kossuth-díjas Leslie Mandoki új lemeze

A korong egyik különlegessége, hogy analóg technikával vették fel, ami a mai világban igazi kuriózumnak számít. A dalok a világunkat sújtó krízisre reflektálnak, így olyan címek szerepelnek a listán, mint Az Ördög enciklopédiája vagy a Vér van a vízben.

A tizenkét dal nyolcvan percet tesz ki, ám a dallamok hallgatása közben pillanatok alatt eltelik az idő, és könnyedén érezhetjük úgy, hogy már le is járt a lemez, holott csak most kezdtük el hallgatni. A harmincéves zenekarban számos világsztár játszik, így többek között Ian Anderson, Tony Carey, Cory Henry, Al di Meola vagy Mike Stern.

A borítón fehér háttér előtt egy fekete hattyú látható, melyet a zene erejének segítségével szándékoznak fehérre, azaz tisztára festeni a készítők.

Mint Leslie Mandoki elmondta, az eddigi legjobb lemezüknek érzik a mostanit. Az albumról három dal (a Blood in the Water, a The Big Quit és a Devil’s Encyclopedia) már klip formájában is megjelent, a következő pedig április 18-án várható.

A Memory of Our Future május 10-én jelenik meg világszerte a Sony gondozásában, kivéve Magyarországot, ahol a Magneoton kiadó vette a szárnyai alá.