Barion Pixel Ezek Scarlett Johansson legjobb filmjei a kritikusok szerint – Coloré

Ezek Scarlett Johansson legjobb filmjei a kritikusok szerint

2022. 11. 22.

38 éves lett a szőke színésznő, aki tizenkét éves kora óta filmezik, és külsejénél fogva sokszor a bombázó szerepét osztották rá. Szerencsére azonban kapott olyan lehetőségeket is, amikor a karakternek nem szépsége volt a legfőbb erénye, 1998 óta több mint hetven produkcióban szerepelt. Megnéztük, hogy Scarlett Johansson Rotten Tomatoes adatlapján mely filmjei kerültek az első helyekre.

5. A nő (2013)

A Scarlett Johansson filmjeit rangsorba helyező lista ötödik helyén egy olyan mozit találunk, amelyben ő nem is tűnik fel, legalábbis fizikai valójában nem. A 2013-as A nőben (Her) ugyanis egy mesterséges intelligenciával rendelkező operációs rendszernek kölcsönözte a hangját. Theodore Twombly (Joaquin Phoenix), a magányos agglegény egy szakítás után próbálja ki otthon a programot, melyben megszólal Samantha (Johansson), akivel egyre közelebbi kapcsolatba kerülnek. Attól eltekintve, hogy nincs fizikai teste, Samantha és Theodore úgy viselkednek, mint a szerelmesek – de vajon mennyire hamis ez az élmény?

4. A dzsungel könyve (2016)

Jellegzetes, kissé rekedtes hangjának köszönhetően Scarlett Johanssont tucatnyi alkalommal hívták már szinkronizálni, így a Rotten Tomatoes negyedik helyén is egy ilyen munka áll, méghozzá A dzsungel könyve legújabb adaptációja. A Jon Favreau által rendezett film az 1967-es rajzfilm élőszereplős remake-je, melyben nagy szerepe van a CGI-állatoknak. A két emberszereplőn (Mauglin és az apján) kívül csak számítógépes technikával megjelenített vadak tűnnek fel a filmben, Bill Murray adta a hangját Balunak, a medvének, Ben Kingsley volt a párduc Bagira, Idris Elba kapta Sir Kán, a félelmetes bengáli tigris szerepét, míg Johansson Ká-t, a kígyót formálta meg hangjával.

3. Házassági történet (2019)

2019 Marriage Story Movie Set
Forrás: Northfoto

Lenyűgöző alakításokat, érzelmek hullámvasútját láthattuk a 2019-es Házassági történetben, amely egy válás felé sodródó házaspár, Nicole és Charlie Barber (Adam Driver) szívszaggató, dühvel és fájdalommal teli kálváriáját hozta el. Mellettük kiemelkedő alakítást nyújtott még az ügyvédet játszó Laura Dern is, aki kicsit ezzel tért vissza Hollywood élvonalába, és meg is nyerte vele a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-t a 2020-as díjátadón. 

2. Bosszúállók: Végjáték (2019)

scarlett johansson
Fekete Özvegyként a 2015-ös Bosszúállók: Ultron korában. Forrás: Northfoto

A 2008 óta következetesen építkező Marvel Filmuniverzumnak Johansson 2010-ben lett tagja, amikor első alkalommal játszotta el Natasha Romanoff, vagyis a Fekete Özvegy szerepét a Vasember 2-ben. A Fekete Özvegy egy harcedzett kém, akit bérgyilkosnak neveltek tinédzserkora óta, igazán magányos élete van, így amikor csatlakozik a Bosszúállókhoz, családra is talál “kollégáiban”. A színésznő nyolc filmben játszotta el a vörös akcióhőst, ebből az egyik egy önálló Fekete Özvegy-mozi volt, amihez Budapesten is forgattak jeleneteket. Végül a Végjátékban köszönt el a szerepétől, sokak nagy sajnálatára.

1. Elveszett jelentés (2003)

2003 Lost In Translation Movie Set
Forrás: Northfoto

A Lost in Translation Sofia Coppola romantikus drámája volt az ezredfordulón, melyben a Bill Murray alakította öregedő színész, és a szintén amerikai, fiatal házas Charlotte Japánban találkoznak össze. Pontosabban egy szálloda bárjában, mivel mindketten szenvednek az időeltolódás okozta fáradtságtól, és az is biztos, hogy életük és életkoruk különbsége miatt Amerikában sosem sodorta volna össze őket a sors. Lassacskán egy, a mindennapok valóságából kiszakított kapcsolat kezd kialakulni a két főhős között, a néző pedig nem tudja levenni a szemét a képernyőről. A The Guardian 2010-es minden idők legjobb filmjei listájának romantikus kategóriájában a 15. helyet szerezte meg, és a filmzene is rendkívüli sikereket ért el – persze a legnagyobb kritikai elismerést a rendezőn kívül Murray és Johansson kapták.

Forrás: ITT