Barion Pixel Az Oscar-gálán az is kiderült, mi volt a Ponyvaregény bőröndjében – Coloré

Az Oscar-gálán az is kiderült, mi volt a Ponyvaregény bőröndjében

2022. 03. 28.

… legalábbis egy alternatív választ kaptunk a moziklasszikus főszereplőitől.

Az 1994-es Oscar-díjátadón hét kategóriában jelölték, de „csak” a forgatókönyvért kapta meg az elismerést Quentin Tarantino mozifilmje, a Ponyvaregény. Ez azonban mit sem von le a klasszikussá vált alkotás értékéből, ami nem egy emlékezetes idézetet és jelenetet adott a mozitörténelemhez.

Három főszereplője pedig sok év után újra egy színpadon volt látható az Oscar-gálán, hiszen ők jelentették be a legjobb férfi főszereplő kategória jelöltjeit, majd díjazottját, a percekkel azelőtt botrányt okozó Will Smithet is. Uma Thurman és John Travolta táncolva jelentek meg a színpadon Samuel L. Jackson társaságában, megidézve ezzel azt, amikor Vincent Vega (Travolta) és Mia Wallace (Thurman) a Jack Rabbit Slim táncparkettjére léptek.

ponyvaregény
Forrás: Northfoto

A rövid beszéd során szóba került az ötdolláros shake, a royal sajttal, majd Jackson azt mondta: „A Ponyvaregény egy remekmű volt, de ezek ketten azt hiszik, hogy az egész egy táncversenyről szólt.” Az előtte látható bőröndre mutatott („Az egész ennek a táskának a tartalmáról szól„), ami, mint tudjuk, a film központi eleme volt, de sosem derült ki, mit rejt igazán.

A gálán viszont végre kinyílt a táska, a három színész pedig döbbent arccal nézett annak fénylő tartalmára, hogy a kategória jelöltjeit tartalmazó kis kártyát húzzanak elő belőle. A jelenet megmelengette a szívét mindenkinek, aki látta és szereti a Ponyvaregényt, és a nézők talán egy kicsit fel is ocsúdtak a Smith okozta sokkból.