Barion Pixel Júniusban is a képernyők elé csalogat a Netflix: Chris Hemsworth-szel és Henry Cavillal is találkozhatunk a streaming platformon – Coloré

Júniusban is a képernyők elé csalogat a Netflix: Chris Hemsworth-szel és Henry Cavillal is találkozhatunk a streaming platformon

2023. 06. 01.

A tomboló nyár ellenére (vagy épp mellett) is újdonságokkal örvendeztet meg minket a Netflix streaming-szolgáltató: érkezik a Vaják harmadik évada, de Chris Hemsworth izmaiban is gyönyörködhetünk júniusban.

Akár kedveljük a tomboló napsütést, akár nem, a jó idő mindenképp pihenésre ösztönöz minket, beszéljünk akár végtelen csavargásokról a Duna parton, vagy a klíma áldásos közelségében eltöltött, hűsítő percekről. A Netflix júniusi kínálata hozzásegít minket ahhoz, amire (talán) mindannyiunknak óriási szüksége van: a válogatott sorozatok és filmek által új perspektívából szemlélhetjük a világot, mindemellett alkotásaik olyak kérdéseket is felvetnek, amelyekről aztán napokig diskurálhatunk barátainkkal egy gyöngyöző fröccs mellett. 

The Days – „A Neflix saját Csernobilja”

  • megjelenés: június 1. 

Nem sokáig hagyta szó nélkül az HBO Csernobil című minisorozatát a Netflix: a streaming szolgáltató ugyanis a 2011-es Fukusimai atomerőmű-baleset történetét dolgozza fel a The Days című sorozatában. A Netflix szerint az alkotás a kormány, a vállalati szervezetek és az életüket kockáztató rendfenntartók szemszögét veszi alapul, s igyekszik valósághűen visszaadni azt, amely a katasztrófa megakadályozására tett erőfeszítések során, hét nap alatt történt. 

A sorozat persze felveti azt a kérdést, amely mindannyiunk fejében megfordult az elmúlt 12 év alatt: vajon megakadályozható lett volna a katasztrófa? Emberi mulasztásról, elavult technológiáról vagy valamiféle összeesküvésről szóltak 2011 pokoli napjai? A nyolcrészes sorozat főszereplőjeként Yakusho Kojit láthatjuk, mellékszereplőként pedig feltűnik még Takenouchi Yutaka és Kohinata Fumiyo is: mindketten első alkalommal szerepelnek egy Netflix-alkotásban. 

Our Planet – Bolygónk csodái 2. – Visszatér David Attenborough

  • megjelenés: június 14. 

Az első rész zajos sikere után nem meglepő, hogy ráadással készül a streaming szolgáltató a természet, s David Attenborough feltétel nélküli híveinek: június közepén ugyanis érkezik a felület kínálatára az Our Planet – Bolygónk csodái 2. évada. 

Az első etaphoz hasonlóan a folytatás is elképesztő látványvilággal él: a tengerek, szigetek, fjordok és hegyvidékek ábrázolása mellett félelmetes, gyönyörű, s olykor szánnivaló teremtményekkel találkozhatunk. Persze, mindez önmagában is kevés lenne Attenborough kellemes hangorgánuma és a videókhoz költött történetei nélkül: stresszes napok zárásaként mindenképp érdemes belenézni egy-egy részbe, hogy újra és újra emlékeztessük magunkat arra, nem körülöttünk forog a világ.