Barion Pixel Jonathan Glazer meghökkentő helyen mutatta be új, holokausztról szóló filmjét – Coloré

Jonathan Glazer meghökkentő helyen mutatta be új, holokausztról szóló filmjét

2024. 02. 16.

Jonathan Glazer filmjéhez illő helyet talált a bemutatóra.

Jonathan Glazer új filmje bemutatójára nem akármilyen helyszínt talált. A holokausztról szóló alkotást Lengyelországban mutatták be, méghozzá az Auschwitz-Birkenau-i Emlékhely és Múzeumban. Az Érdekvédelmi terület című filmet Oscar-díjra is jelölték, és a témája miatt jobb helyszínt nem is találhatott volna a rendező a bemutatóra. Nem volt számára ismeretlen a terep, ugyanis film bizonyos jelenetei is Auschwitz-ban játszódnak.

Jonathan Glazer új filmje

A film Rudolf Höss, auschwitzi építész és parancsnok történetét meséli el, aki egy békés családi életből csöppen bele a holokauszt borzalmaiba. A főszerepeket Christian Friedel és Sandra Hüller játsszák.

Jonathan Glazer új filmjét nem mindennapi helyszínen mutatta be / Kép forrása: Imdb
Jonathan Glazer új filmjét nem mindennapi helyszínen mutatta be / Kép forrása: Imdb

A Martin Amis regénye alapján készült filmet öt Oscar-díjra jelölték, többek közt a legjobb film és a legjobb rendezés kategóriájában. A BAFTA-díjátadón kilenc jelöléssel indul, a London Critics Circle Film Awards-on az év filmje lett, Glazer pedig elhozhatta a legjobb rendezőnek járó díjat. Az Egyesült Királyság legjobban pörgő filmje jelenleg, ugyanis 1,5 millió dollár bevételt hozott csak innen, míg világszerte több mint tízmillió dollárnál tart a kasszasiker.

A Harry Potter és az Azkabani fogoly című filmet jegyző Alfonso Cuarón a múlt század legfontosabb filmjének nevezi Jonathan Glazer alkotását.

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: Getty Images